Įkaitų šeimos „siaubingu sprendimu“ vadina Egipto perėjos į Gazos Ruožą atidarymą humanitarinei pagalbai

Paskelbus apie humanitarinės pagalbos tiekimą Gazos Ruožui, Izraelyje pagrobtų ir į šią palestiniečių teritoriją išvežtų įkaitų šeimos ketina griežtinti savo protestus.

Tel Avivas.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Tel Avivas.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 10:41 AM

Jie reikalauja, kad prieš bet kokią pagalbą Gazai pirmiausiai būtų paleisti įkaitai. Izraelio laikraštis „Haaretz“ trečiadienio vakarą rašė, kad įkaitų artimųjų atstovai „siaubingu sprendimu“ pavadino planuojamą Egipto pasienio perėjimo punkto atidarymą humanitarinėms prekėms.

„Vaikai, kūdikiai, moterys, kareiviai, vyrai ir seni žmonės – kai kurie jų sergantys sunkiomis ligomis ar sužeisti šūvių – nežmoniškomis sąlygomis (...) laikomi po žeme“, tačiau, nepaisant to, Izraelio vyriausybė „apdovanoja“ žudikus ir įkaitų pagrobėjus, sakoma pareiškime.

Įkaitų artimieji jau kelias dienas rengia demonstracijas prie kariuomenės būstinės Tel Avive. Jie reikalauja greitai išlaisvinti „Hamas“ teroristų pagrobtus šeimų narius.

Egiptas, pasak JAV prezidento Joe Bideno, pažadėjo pradžioje per Rafos perėjimo punktą į Gazos Ruožą praleisti iki 20 sunkvežimių su pagalba. Izraelis pažadėjo netrukdyti pagalbos gabenimui iš Egipto.

Spalio 7 d. „Hamas“ teroristams užpuolus Izraelį žuvo daugiau kaip 1 400 žmonių. Be to, mažiausiai 199 asmenys buvo pagrobti ir išvežti į Gazos Ruožą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.