Lenkijos pareigūnai sulaikė šešis Jemeno piliečius, nelegaliai atvykusius iš Lietuvos

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos Palenkės vaivadijos skyrius Balstogėje ketvirtadienį informavo, kad Burbiškių vietovėje prie Seinų jo pareigūnai nusprendė patikrinti „Audi“ automobilį su latviškais registraciniais numeriais.

Siena su Lenkija.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Siena su Lenkija.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 4:51 PM

Pamatęs patrulius, vairuotojas sustojo už keliasdešimties metrų nuo jų. Iš jo automobilio iššoko šeši asmenys ir pasileido bėgti. Vairuotojas staigiai apgręžė mašiną ir nurūko Lietuvos link. Lenkijos pareigūnai tučtuojau pranešė apie incidentą Lietuvos atstovams.

Po keliolikos minučių Lenkijos pasieniečiai sučiupo šešis vyrus – Jemeno piliečius. Užsieniečiai prisipažino, kad vairuotojas juos paėmė Latvijoje ir turėjo per Lietuvą ir Lenkiją nuvežti į Vokietiją.

Lietuvos tarnybos ieško „Audi“ vairuotojo.

Už nelegalų Lenkijos ir Lietuvos sienos kirtimą Jemeno piliečiai buvo sulaikyti. Atlikus reikiamas procedūras, jie buvo perduoti Lietuvos pareigūnams pagal readmisijos sutartį.

Nuo šių metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnybos Palenkės vaivadijos skyriaus darbuotojai perdavė Lietuvai 357 užsieniečius, nelegaliai kirtusius sieną. Šįmet jau sulaikyti 64 asmenys, padėję migrantams nelegaliai kirsti Lenkijos ir Lietuvos sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.