Per keturias dienas Kanarus pasiekė daugiau kaip 1 600 migrantų

Nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio imtinai Ispanijai priklausančias Kanarų salas mediniais laiveliais pasiekė 1 622 migrantai. Tai tinkle X pranešė gelbėtojai. Spalį JT Pabėgėlių agentūra (UNHCR) jau suskaičiavo per 10 000 atvykėlių. Tai daugiau nei dvigubai didesnis skaičius, lyginant su ankstesniais mėnesiais.

 Migrantai.<br> EPA-ELTOS nuotr.
 Migrantai.<br> EPA-ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-23 20:32

Spėjama, kad migrantų skaičiaus didėjimas susijęs su politine ir socialine krize Senegale. Ispanijos salų grupė dėl atvykėlių susiduria su didelėmis problemomis.

Žmonės registruojami salose, čia gauna būtiną pirminę pagalbą ir tada pamažu perkeliami į Ispanijos žemyninę dalį. Salų politikai kritikuoja centrinę vyriausybę, kad tai daroma per lėtai ir kad salos sulaukia per mažai paramos migrantų aprūpinimui. Salų uostuose randasi vis daugiau iki 20 metrų ilgio spalvotai dažytų medinių valčių – tokias pirmiausiai naudoja pakrančių žvejai Vakarų Afrikoje.

UNHCR duomenimis, šiais metais iki spalio 15 d. Kanarus pasiekė 23 537 migrantai. Tai, JT organizacijos skaičiavimu, yra 4 500 daugiau nei savaite anksčiau.

Ispanijos pagalbos organizacijos „Caminando Fronteras“ duomenimis, per pirmuosius šešis metų mėnesius žuvo mažiausiai 951 migrantas, mėginęs pasiekti Ispaniją jūros keliu. Daugiausiai aukų – 778 – registruota ne Viduržemio jūroje, o pavojingame maršrute iš Vakarų Afrikos per Atlantą į Kanarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.