Namo grįžę „Wagner“ smogikai nepraranda žiaurumo: po J. Prigožino mirties – kraupių nusikaltimų banga

Po Jevgenijaus Prigožino mirties Rusijos žiniasklaida praneša apie vis žiauresnius buvusių „Wagner“ samdinių nusikaltimus. Vis dažniau pasirodo žinios apie šaltakraujiškas žmogžudystes, kankinimus ir kitus nusikaltimus.

Buvęs „Wagner“ smogikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs „Wagner“ smogikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Wagner“ vėliava.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Wagner“ vėliava.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 10:28 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 9:43 AM

Pats J. Prigožinas dar mirtį pripažino „Wagner“ į kovą užverbavo 49 000 kalinių, o grįžo tik 32 000. Tai daug mažesnė dalis, nei jis iš pradžių žadėjo.

Tačiau nepriklausomi tyrėjai mano, kad tikrasis išgyvenusiųjų skaičius yra kur kas mažesnis – apie 20 000.

Aukų šeimos nerimauja dėl to, kad buvę kaliniai grįžta namo ne tik nenubausti, bet ir dar labiau sugniuždyti dėl savo patirties fronto linijoje.

Subadė močiutę

Rostovo srityje buvęs „Wagner“ kovotojas mirtinai peiliu subadė savo močiutę. Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniu teisėsaugos institucijose, tragedija įvyko spalio 14-osios naktį Šachtų miesto Sidorovo-Kadamovskio kaime.

Skelbiama, kad samdinys prieš du mėnesius grįžo iš Ukrainos karo fronto ir neradęs darbo ėmė reikalauti pinigų iš močiutės.

Moteris, sėdinti neįgaliojo vežimėlyje, atsisakė atskleisti anūkui, kur laikė pinigus, todėl šis ją užbadė peiliu. Teigiama, kad nusikaltimo metu vyras buvo blaivus.

Anūkas buvo sulaikytas.

Tai ne pirmas kartas, kada „Wagner“ samdinys įvykdo žiaurų nusikaltimą artimoje aplinkoje.

Mirtinai sumušė ketverių metų mergaitę

Lipecko srityje „Wagner“ smogikas mirtinai sumušė ketverių metų mergaitę. Vyras buvo atvykęs atostogauti. Pasak Rusijos žiniasklaidos, tragedija įvyko spalio 1 d.

Artėjant vakarui 31 metų vyras įsiuto ir sumušė savo žmoną, o tada puolė ketverių metų mergaitę – moters dukrą iš pirmosios santuokos. Motina spėjo iškviesti greitąją pagalbą, tačiau mergaitė nuo patirtų sužalojimų mirė medikams dar neatvykus. Kartu su medikais į butą atvyko ir policijos pareigūnai. Vyras buvo sulaikytas. Jis nesipriešino ir dėl visko prisipažino.

Paaiškėjo, kad šeima buvo daugiavaikė. Be mirusios mergaitės, šeimoje auga dar du bendri vaikai. Motina tragedijos metu buvo motinystės atostogose. Šeimos kivirčas kilo dėl pavydo. „Wagner“ smogikas pavydėjo žmonai vaiko iš pirmosios santuokos. Jis buvo įsitikinęs, kad kol jis buvo fronte, ji visą dėmesį skyrė jai, o ne jų vaikams. Jis nuolat jai dėl to priekaištaudavo.

Kaimynai sako, kad šeima buvo geros reputacijos, nebuvo registruota nepilnamečių reikalų skyriuje. Vyras išėjo į kariauti pagal sutartį, kad užsidirbtų pinigų butui, anksčiau jis nebuvo teistas. Išėjęs atostogų jis planavo tęsti karinę tarnybą okupantų pajėgose.

Sesę sudegino gyvą

Kitas „Wagner“ kovotojas iš Nižnij Novgorodo srities grįžo namo ir apsistojo pas seserį. Tačiau jo viešnagė nesusiklostė. Buitinis kivirčas baigėsi dar viena tragedija.

Rugsėjo 28 d. vakare jo brolis ir sesuo smarkiai susipyko, buvęs „Wagner“ samdinys apipylė seserį benzinu, o paskui ją kartu su namu sudegino.

55 metų Olegas Grečko anksčiau buvo kelis kartus teistas už žmogžudystę.

Iš karto po to padegėjas buvo sulaikytas, ir jis viską prisipažino. Sesuo mirė, o jis su antro ir trečio laipsnio rankų nudegimais buvo nugabentas į ligoninę. Jam bus pateikti kaltinimai dėl nužudymo itin žiauriai.

Neseniai iš Karelijos kolonijos paleistas buvęs „vagerietis“ Sankt Peterburge šaudė iš automatinio šautuvo.

Gedėjo J. Prigožino

Sankt Peterburge trys vyrai pradėjo šaudyti. Į iškvietimą atvykę policijos pareigūnai sulaikė šaulius ir atėmė iš jų visą amunicijos rinkinį.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, teisėsaugininkams pavyko sulaikyti tris vyrus ir nuvežti juos į areštinę. Vienas iš sulaikytųjų turėjo Kalašnikovo automatą, du kulkosvaidžius su jam skirtais šoviniais ir pistoletą „Retay“, taip pat su dešimtimis šovinių

25 metų ginklų savininkas 2018 m. buvo nuteistas 15 metų kolonijoje už 2016 m. įvykdytą žmogžudystę. 2019 m. rugpjūtį jis buvo perkeltas į Karelijos koloniją, iš kurios buvo užverbuotas į „Wagner“. 2022 m. vasarą jis grįžo ir buvo atleistas nuo bausmės panaikinant teistumą.

Nurodoma, kad šaudydamas iš kulkosvaidžio buvęs smogikas norėjo išreikšti savo sielvartą dėl Jevgenijaus Prigožino mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.