Slovakijos prezidentė pritarė trijų partijų koalicijai

Praėjus pusketvirtos savaitės po parlamento rinkimų Slovakijoje, prezidentė Zuzana Čaputova trečiadienį paskirs naują vyriausybę. Jos atstovas pranešė, kad prezidentė antradienį popiet iš rinkimų nugalėtojo kairiojo populisto Roberto Fico gavo visą ministrų sąrašą ir jam pritarė. Vyriausybė turėtų būti prisaikdinta trečiadienį. R. Ficas vadovaus koalicijai, kurią sudarys dvi socialdemokratinės partijos ir prorusiška Slovakijos nacionalinė partija (SNS).

R. Fico ir Z. Čaputova.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
R. Fico ir Z. Čaputova.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 5:43 PM

R. Ficas, kuris jau yra buvęs premjeru ir dabar vėl vadovaus vyriausybei, ketvirtadienį kaip naujasis ministras pirmininkas dalyvaus Briuselyje vyksiančiame ES viršūnių susitikime. Čia jis tikriausiai susidurs su nuogąstavimais dėl Slovakijos užsienio politikos orientacijos. Jis per rinkimų kampaniją skelbė, kad, jei laimės, šalis nebetieks Ukrainai ginklų, o tik civilines prekes.

R. Fico partija „Slovakijos socialdemokratija“ („Smer-SD“) laimėjo rugsėjo 30 d. vykusius parlamento rinkimus, aplenkdama liberalią partiją „Progresyvi Slovakija“ (PS) ir partiją „Balsas – Socialdemokratija“ (Hlas–SD), vadovaujamą trumpai premjeru buvusio Peterio Pellegrinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.