„Hezbollah“ vadovas susitiko su aukštais „Hamas“ ir „Islamo džihado“ atstovais

Libano „Hezbollah“ grupuotės vadovas Hassanas Nasrallahas susitiko su aukštais palestiniečių teroristinių organizacijų „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ (PIJ) atstovais. Apie tai pranešė „Hezbollah“ spaudos biuras.

„Hezbollah“ vadovas susitiko su aukštais „Hamas“ ir „Islamo džihado“ atstovais.<br>EPA/ELTA nuotr.
„Hezbollah“ vadovas susitiko su aukštais „Hamas“ ir „Islamo džihado“ atstovais.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 4:30 PM

Pateiktais duomenimis, H. Nasrallahas susitiko su „Hamas“ vadovo pavaduotoju Salihu al Aruriu ir Siadu Nachaliu, kuris yra PIJ lyderis palestiniečių teritorijose, bei aptarė su jais „pastaruosius įvykius regione“.

Be kita ko, buvo kalbama, „ką turi daryti pasipriešinimo (Izraeliui) ašis šioje jautrioje fazėje, kad pasiektų tikrą pasipriešinimo pergalę Gazoje ir Palestinoje“, – sakoma „Hezbollah“ pranešime. Tikslas esą yra sustabdyti „išdavikišką ir brutalią agresiją prieš mūsų tautą“.

„Hezbollah“ paviešino ir susitikimo, kurio vieta ir laikas nebuvo įvardyti, nuotrauką. Ant sienos patalpoje kabojo mirusio Irano revoliucijos lyderio Rughollaho Chomeinio ir dabartinio šalies vadovo ajatolos Ali Khamenėjaus portretai.

Padedant Iranui, šiitų organizacija „Hezbollah“ (Dievo partija) susikūrė 1982 m. kaip atsakas į Izraelio invaziją į Libaną. Nuo tada ji politinėmis priemonėmis, tačiau ir smurtu kovoja prieš Izraelį. H. Nasrallahas nuo karo tarp „Hamas“ ir Izraelio pradžios viešai situacijos nekomentavo. Nuo 2006 m. Izraelio ir Libano karo jis apskritai retai rodosi viešumoje.

Kare tarp Izraelio ir Irano remiamų „Hamas“ teroristų tvyro nerimas, kad proiranietiška „Hezbollah“ grupuotė gali aktyviau įsitraukti į mūšius. „Hezbollah“ laikoma daug pavojingesne Izraeliui nei Gazos Ruožą kontroliuojanti „Hamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.