Į Italijos Lampedūzos salą atplaukė laivas su beveik 350 migrantų

Į nedidelę Italijos Lampedūzos salą vėl atplaukė laivas su keliais šimtais migrantų, nors kelias pastarąsias dienas sala sulaukė palyginti nedaug tokių atvykėlių.

Migrantai Lampedūzos saloje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Migrantai Lampedūzos saloje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 1:57 PM

Pasak valdžios institucijų, laivas su 347 žmonėmis salos uoste prisišvartavo naktį. Jų duomenimis, jis išplaukė iš Libijos Suaros miesto. Keleiviai buvo beveik vien vyrai iš tokių šalių kaip Egiptas, Sirija, Pakistanas ir Bangladešas, tarp jų buvo tik dvi moterys. Pranešta, kad už kelionę migrantai mokėjo kontrabandininkams iki 8 tūkst. JAV dolerių.

Lampedūza yra arti Afrikos ir tapo itin svarbi nelegalių migrantų atvykimo į Europą vieta, tačiau migrantai dažnai žūsta leisdamiesi į pavojingą kelionę netinkamais plaukioti laivais. Rugsėjo pradžioje Lampedūzoje per vieną dieną išsilaipino daugiau nei 5000 migrantų. Nuo to laiko skaičiai gerokai sumažėjo.

Italijos dešiniojo sparno ministrė pirmininkė Giorgia Meloni šį sumažėjimą aiškino savo jau metus dirbančios vyriausybės vykdoma politika. „Mūsų vyriausybės atliktas darbas pradeda duoti vaisių“, – trečiadienį parlamente Romoje sakė G. Meloni ir pridūrė, kad šį mėnesį pirmą kartą nelegalių migrantų skaičius sumažėjo.

Šiais metais į Italiją Viduržemio jūra atvyko daugiau nei 140 tūkst. žmonių be tinkamų dokumentų, kur kas daugiau nei pernai. Kova su neteisėta migracija buvo vienas svarbiausių G. Meloni pažadų per rinkimų kampaniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.