Suomija teigia bendradarbiaujanti su Kinija dėl laivo, galimai pažeidusio dujotiekį

Suomijos ministras pirmininkas Petteri Orpo ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis dirba kartu su Pekinu, siekdama surinkti daugiau informacijos apie Kinijos laivą, kuris, tikėtina, yra susijęs su povandeninio dujotiekio apgadinimu.

Balticconnector.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Balticconnector.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-26 20:19

Suomijos policija surado inkarą, kuris, kaip manoma, yra iš Kinijos laivo ir kuris, tikėtina, šį mėnesį lėmė Baltijos jūroje esančio dujotiekio į Estiją pažeidimą.

„Bendradarbiaujame su Kinija, kad išsiaiškintume Kinijos laivo, kuris buvo šioje teritorijoje, vaidmenį“, – sakė P. Orpo žurnalistams Briuselyje vykusiame ES aukščiausiojo lygio susitikime. – Jie pažadėjo mums geranoriškai padėti“.

Helsinkis paskelbė nuotraukas, kuriose matyti povandeniniai pėdsakai jūros dugne, atsiradę, kaip manoma, velkant šešias tonas sveriantį inkarą, kuris vėliau užkliudė dujotiekį „Balticconnector“.

Suomijos pareigūnai atsisakė spėlioti, ar žala buvo padaryta tyčia.

Valdžios institucijos patvirtino ankstesnes išvadas, kad tai su Honkongo vėliava plaukiojantis krovininis laivas „Newnew Polar Bear“. Policija teigė, kad bandė susisiekti su laivo, kuris plaukė į Rusijos vandenis, kapitonu, tačiau atsakymo negavo.

Jie negalėjo apžiūrėti laivo, nes jis nebuvo Suomijos teritoriniuose vandenyse, tačiau gavo pranešimų apie pastebėjimus, rodančius, kad laivui trūksta kairiojo priekinio inkaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.