Ispanijoje suimto lietuvio planas pribloškia: suvaidindavo širdies smūgį, kad nereikėtų mokėti restoranuose

Ispanijoje gyvenantis lietuvis buvo suimtas už tai, kad 20 kartų imitavo širdies smūgius, siekdamas išsisukti nuo mokėjimo už maistą įvairiuose restoranuose, rašo portalas „The New York Post“.

50-metis lietuvis, vardu Aidas, Ispanijoje suimtas už apgavystes vykdytas restoranuose.<br>Soc. tinklų nuotr.
50-metis lietuvis, vardu Aidas, Ispanijoje suimtas už apgavystes vykdytas restoranuose.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 4:02 PM

50 metų lietuvis, prisistatęs Aido J. vardu, gyvena pietrytiniame Alikantės uostamiestyje ir elgėsi kaip „tipiškas rusų turistas“, kai užsisakydavo kelis patiekalus iš meniu, o po to atsisakydavo apmokėti sąskaitą.

Pirmą kartą Aidas dėl savo sukčiavimo buvo sulaikytas 2022 m. lapkritį, o paskutinį kartą su teisėsauga susidūrė rugsėjo 19 d., praneša Ispanijos naujienų agentūra EFE.

Naujausioje savo avantiūroje sukčius apsilankė vakarienės restorane „El Buen Comer“ istoriniame Alikantės rajone Ispanijoje ir užsisakė jūros gėrybių paelją bei dvi viskio taures, kainavusias maždaug 34,45 eurus.

Baigęs valgyti ir gerti, vyras bandė išeiti, bet jį sustabdė restorano darbuotojai, kurie liepė susimokėti.

Iš pradžių Aidas, gavęs pravardę „El Gastrojeta“ (liet. skrandžio liga), sakė, kad jam reikia grįžti į viešbutį ir pasiimti pinigų.

Tada jis teigė, kad pasijuto blogai ir pargriuvo ant žemės.

„Tai buvo labai teatrališka, jis apsimetė, kad alpsta, ir susmuko ant grindų“, – laikraščiui „US Sun“ pasakojo restorano savininkas Moisésas Doménechas.

Restorano darbuotojai nepatikėjo vyro išsisukinėjimais ir iškvietė policiją, kuri atpažino sukčių iš jo ankstesnių sulaikymų ir dar kartą jį suėmė.

Aidas patvirtino policijai savo tapatybę, kai ši atvyko į restoraną ir paprašė iškviesti greitąją pagalbą, tačiau pareigūnai įsitikino, kad jam viskas gerai, ir nuvežė jį į policijos nuovadą.

Aidas, paprastai apsirengęs dizainerių drabužiais ir kalbėjęs maišydamas kelias kalbas, dažniausiai užsisakydavo rusiškų salotų, „kurios, atrodo, jam gana patinka“, – Ispanijos naujienų agentūrai sakė pareigūnas.

Vienas iš pareigūnų, kelis kartus sulaikiusių Aidą, teigia, kad vyras šypsosi, kai atvyksta policija, ir „ jis laiko save nebaudžiamu“, nes jam nerūpi praleisti porą dienų kalėjime iki trumpo teismo proceso prieš teisėją, teigia naujienų agentūra EFE.

M.Doménechas nusiuntė vyro nuotrauką kitiems netoliese esantiems restoranams, įspėdamas juos neaptarnauti sukčiaus.

Keli vietos restoranai pateikė bendrą baudžiamąjį skundą dėl Aido, prašydami jį įkalinti iki dvejų metų.

Pasak „The Sun“, Aidas buvo įkalintas 42 dienoms dėl dviejų nesumokėtų baudų.

Kadangi restorano sąskaitos nebuvo labai didelės, vyras atliko tik smulkius nusikaltimus.

Jis pasinaudojo teisine sistema, nes tokiomis mažomis nesumokėtomis baudomis sunku išsireikalauti ilgesnės laisvės atėmimo bausmės“, – laikraščiui „The Sun“ sakė firmos „Navarra Sancho“ advokatas.

Parengta pagal „New York Post“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.