Viceprezidentas: Kinija yra pasirengusi pagerinti santykius su JAV „visais lygiais“

Kinija yra pasirengusi kalbėtis su Jungtinėmis Valstijomis „visais lygiais“, trečiadienį pareiškė kinų viceprezidentas Han Zhengas.

Xi Jinpingas, J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Xi Jinpingas, J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 8:58 AM

Kalbėdamas Singapūre vykstančioje konferencijoje „New Economy Forum“, viceprezidentas pažymėjo, kad pastarieji aukšto lygio Pekino ir Vašingtono susitikimai siunčia „teigiamus ženklus“, jog santykiai gerėja.

„Esame pasirengę stiprinti bendravimą ir dialogą su Jungtinėmis Valstijomis visais lygiais, skatinti abipusiai naudingą bendradarbiavimą, tinkamai tvarkytis su skirtumais ir drauge spręsti pasaulinius iššūkius“, – tvirtino Han Zhengas.

Vašingtono ir Pekino santykiai pastaraisiais metais pasiekė žemą lygį, o tai lėmė įvairūs klausimai, įskaitant eksporto kontrolę, žmogaus teises ir nacionalinį saugumą.

Tačiau abi pusės, regis, demonstruoja pasiryžimą pagerinti tarpusavio ryšius. Anksčiau šiais metais Vašingtonas nusiuntė į Pekiną keletą aukšto rango pareigūnų, siekiant sustiprinti komunikaciją.

JAV prezidentas Joe Bidenas yra nurodęs, kad kitą savaitę San Fransiske vyksiančio viršūnių susitikimo kuluaruose tikisi susitikti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir surengti „konstruktyvius pokalbius“.

Nors Pekinas dar nėra patvirtinęs žinios apie galimą susitikimą, Kinijos viceprezidentas trečiadienį pakartojo kinų lyderio įsitikinimą, kad JAV ir Kinijos santykių klausimas yra svarbus „žmonijos ateičiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.