Ispanijoje – žiaurus išpuolis: užpuolikas politikui šovė į galvą

Ketvirtadienį Madride buvo pašautas buvęs Ispanijos Katalonijos liaudies partijos vadovas 78-erių Alejo Vidal-Quadras, skelbia Ispanijos žiniasklaida.

Alejo Vidal-Quadras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Alejo Vidal-Quadras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 5:00 PM, atnaujinta Nov 9, 2023, 6:19 PM

Ispanijos naujienų agentūra EFE pranešė, kad A. Vidal-Quadra buvo pašautas į veidą ir kaklą Ispanijos sostinės Salamankos rajone apie 13.30 val. vietos laiku.

Agentūra pažymėjo, kad prie jo arti privažiavo motociklininkas ir šovė. Šaulys tebėra laisvėje.

Ispanijos politikas, buvęs Europos Parlamento pirmininko pavaduotojas ir kraštutinių dešiniųjų partijos „Vox“ narys, iškart po incidento buvo nuvežtas į vietos ligoninę.

Pasak Ispanijos naujienų portalų, šiuo metu jo būklė „stabili ir jis sąmoningas“. Policija ieško įtariamojo, pasprukusio, liudininkų teigimu, juodu „Yamaha“ motociklu. Kitos nusikaltimo detalės ir galimas motyvas kol kas nežinomi.

Pasak Ispanijos laikraščio „El Mundo“, šaulys naudojo 9 mm kalibro ginklą. Anot leidinio „El País“, kuris remiasi liudininku, į politiką šauta iš maždaug dviejų metrų atstumo. 

Šaudynės įvyko praėjus vos kelioms valandoms po to, kai politikas socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) išsakė savo nuomonę apie Ispanijos socialistų darbininkų (PSOE) ir „Kartu už Kataloniją“ (Junts) partijos susitarimą, kuris atvėrė kelią laikinajam ministrui pirmininkui Pedro Sanchezui užsitikrinti dar vieną kadenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.