O. Scholzas Berlyne susitiks su R. T. Erdoganu

Kitą savaitę Vokietijos kancleris Olafas Scholzas Berlyne susitiks su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, penktadienį pranešė Vokietijos pareigūnė. Ankaros ir Europos santykiai vėl patiria spaudimą dėl Izraelio ir „Hamas“ karo.

O. Scholzas ir R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Scholzas ir R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 1:17 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 1:47 PM

Per susitikimą kanceliarijoje penktadienio vakarą lyderiai aptars „visą virtinę politinių problemų“, sakė Vokietijos vyriausybės atstovė. R. T. Erdogano kaltinimai Izraeliui pakurstė naujas įtampas tarp Turkijos ir Europos Sąjungos.

Per lapkričio 17 d. prasidėsiantį vizitą R. T. Erdoganas ketina susitikti ir su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu. Apie Turkijos prezidento vizitą spėliota kelias savaites, taip pat ir apie tai, ar jis lapkričio 18 d. atvyks stebėti Vokietijos ir Turkijos draugiškų futbolo rungtynių.

Oficialaus Turkijos patvirtinimo kol kas nėra. Tai būtų pirmasis nuo 2020 m. R. T. Erdogano vizitas Vokietijoje. Šalyje gyvena maždaug 3 mln. iš Turkijos kilusių žmonių.

Lyderių derybos kalbant apie karą Gazos Ruože gali būti kupinos įtampos. R. T. Erdoganas atvirai kritikuoja Izraelį ir smerkia Gazos Ruožo bombardavimą, Izraelio tęsiamą atsakant į šią teritoriją valdančio palestiniečių judėjimo „Hamas“ teroro išpuolius Izraelyje spalio 7 dieną.

Vokietijos vadovai nuolat pabrėžia, kad po holokausto per Antrąjį pasaulinį karą Vokietijai tenka ypatinga atsakomybė už žydų likimus ir Izraelio saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.