Žiniasklaida: Ukrainos prezidento biuras neigia nesutarimus tarp V. Zelenskio ir V. Zalužno

Ukrainos prezidento biuras paneigė pranešimus, kad esą tarp Volodymyro Zelenskio ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno kilo nesutarimų. Gandai apie „skilimą“ ėmė sklisti po vyriausiojo vado straipsnio leidinyje „The Economist“, kuriame jis teigė, kad Rusijos karas prieš Ukrainą tampa poziciniu, praneša UNIAN.

V. Zelenskis ir V. Zalužnas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis ir V. Zalužnas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 8:07 AM, atnaujinta Feb 5, 2024, 4:29 PM

Kaip rašo „Bloomberg“, tada aliejaus į ugnį įpylė generolo žodžiams prieštaraujantis V. Zelenskio pareiškimas, kad jokios aklavietės nėra. Prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas pažymėjo, kad „prezidento patikslinimas yra nepaprastai svarbus“.

​„Nematau jokių nesutarimų ar konfliktų aukščiausios karinės-politinės vadovybės lygiu“, – pareiškė jis.

M. Podoliakas pabrėžė, kad V. Zelenskis beveik kasdien palaiko ryšį su V. Zalužnu. Anot jo, pastaraisiais mėnesiais jų bendravimas nė kiek nepasikeitė. Prezidentas ir kariuomenės vadas toliau tariasi, kaip koreguoti šalies karinę strategiją.

Bet dar vienas žmogus iš V. Zelenskio aplinkos, prašęs neskelbti jo pavardės, apibūdino prezidento ir aukščiausios karinės vadovybės santykius kaip pasaulį, esantį toli nuo skambių žiniasklaidos antraščių.

Lapkričio pradžioje „The Washington Post“ rašė, kad po kelis mėnesius trukusio sunkaus kontrpuolimo įtampa Ukrainos aukščiausioje vadovybėje netikėtai „išsiliejo“ į viešąją erdvę. Žurnalistai priminė V. Zelenskio žodžius, kad mūšio lauke nėra „aklavietės“, kurie nuskambėjo po V. Zalužno straipsnio apie situaciją priešakinėse linijose.

Tada vienas iš prezidento padėjėjų pareiškė, kad V. Zalužno komentarai žiniasklaidai „palengvina“ Rusijos darbą.

„Po 20 mėnesių trunkančio karo anksčiau nepažeidžiamoje Ukrainos nacionalinėje vienybėje pradeda ryškėti socialiniai įtrūkimai“, – pažymėjo publikacijos autoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.