Jungtinėje Karalystėje laukiama didelių propalestinietiškų eitynių

Šeštadienį daugiau nei 2 000 policijos pareigūnų prižiūri viešąją tvarką Jungtinės Karalystės sostinėje Londone, kur propalestinietiškose eitynės tikimasi daugiau nei 100 000 žmonių. Tą pačią dieną minimos ir 1918 m. lapkričio 11 d. Kompjeno paliaubos, užbaigusios Pirmąjį pasaulinį karą, praneša AFP.

Propalestinietiškos eitynės JK.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Propalestinietiškos eitynės JK.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2023, 2:11 PM

Eitynės už Palestiną, smerkiančios Izraelio veiksmus Gazos Ruože, Londone vyko ir praėjusiais savaitgaliais, o policija jų metu sulaikė daugiau nei 100 žmonių dėl paramos draudžiamoms organizacijoms ir neapykantos kalbos skleidimo.

Šalies premjeras Rishi Sunakas penktadienį ragino, kad demonstracijos vyktų taikiai ir pagarbiai.

Organizatoriai pakeitė eitynių maršrutą, kad jis nesidriektų tomis vietomis, kur yra žymių paminklų. Tačiau policija pabrėžė, kad ankstesnių renginių metu mažos grupės vis tiek atskildavo ir eidavo, o protestuotojų elgesys tampa vis agresyvesnis.

Dėl to aplink svarbiausius paminklus savaitgalį pastatyti metaliniai užtvarai, o policija galės sulaikyti bet kokius prie jų bandančius susirinkti protestuotojus.

Savaitgalį Londone renkasi ir dešiniųjų pažiūrų kontraprotestuotojai, palaikantys Izraelį, o ne palestiniečius. Policija paskelbė, kad tarp jų gali būti futbolo chuliganų, o kai kuriose vietose gali kilti konfrontacijos rizika.

Jau būta nedidelių susirėmimų, kai dešiniųjų pažiūrų protestuotojai bandė prasiveržti pro policijos užkardą ir patekti prie Kenotafo, paminklo žuvusiems per Pirmąjį pasaulinį karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.