R. Sunakas pasmerkė smurtą eitynėse Londone

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Rishis Sunakas pasmerkė „smurtinius, visiškai nepriimtinus“ kraštutinių dešiniųjų grupuočių ir „Hamas“ šalininkų veiksmus per protestus ir susirėmimus Londone, informuoja britų nacionalinis transliuotojas BBC.

Eitynės Londone.<br>EPA-ELTA nuotr.
Eitynės Londone.<br>EPA-ELTA nuotr.
Eitynės Londone.<br>EPA-ELTA nuotr.
Eitynės Londone.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2023, 9:59 AM

Maždaug 300 tūkst. palestiniečius remiančių protestuotojų surengė didžiausią mitingą Jungtinėje Karalystėje nuo karo Gazos Ruože pradžios, ragindami nutraukti ugnį.

Policija pranešė, kad iš 126 suimtųjų šeštadienį „didžiąją dalį“ sudarė prieš paleistiniečių palaikymą protestavę asmenys. Daugumos areštų imtasi „siekiant užkirsti kelią rimties pažeidimui“.

Policija pranešė apie susidūrimus prie Londono Kenotafo memorialo ir kinų kvartale.

„Į bet kokį nusikalstamumą turi būti reaguojama greitai ir visa įstatymo apimtimi“, – sakoma R. Sunako įraše socialiniame tinkle „X“.

Išplatintame oficialiame pareiškime R. Sunakas teigė, kad smerkia smurto protrūkius tiek iš EDL (angl. English Defence League – Anglijos gynybos lyga) ir su ja susijusių grupių, tiek iš „Hamas“ šalininkų, dalyvavusių nacionalinėje eisenoje už Palestiną, pusės.

„Niekingi nedidelės dalies žmonių veiksmai pakenkė tiems, kurie pasirinko taikiai išreikšti savo pažiūras“, – teigė R. Sunakas.

Jis sakė, kad susirėmimais išreikšta „visiškai nepagarba mūsų ginkluotosioms pajėgoms“, kalbėdamas „apie EDL banditus, užpuolusius policijos pareigūnus ir lipusius ant Kenotafo“, taip pat apie „tuos, kurie šiandienos protesto akcijoje skandavo antisemitinius šūkius ir demonstravo „Hamas“ palaikančius ženklus bei aprangą“.

Metropoliteno policijos vado pavaduotojas Mattas Twistas šeštadienį teigė, kad „įtampa visuomenėje“ išaugo dėl „savaitę trukusių intensyvių diskusijų apie protestus ir policijos darbą“.

Nors Atminimo dieną, sekmadienį, didesni protestai neplanuojami, tačiau sostinėje vyksiančių minėjimo renginių metu budės per 1 370 policijos pareigūnų.

Metropoliteno policija pranešė, kad nuo spalio 7 d., kai prasidėjo „Hamas“ ir Izraelio konfliktas, sulaikė 188 asmenų dėl neapykantos nusikaltimų, daugiausia – antisemitinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.