Prie JAV demokratų partijos būstinės surengtas protestas Palestinai palaikyti baigėsi smurtu

Trečiadienio naktį dešimtys Palestiną palaikančių demonstrantų susirėmė su policija šalia nacionalinės demokratų partijos būstinės, kilus grumtynėms teko uždaryti netoliese esančius JAV kongreso biurus.

Prie JAV demokratų partijos būstinės surengtas protestas Palestinai palaikyti baigėsi smurtu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prie JAV demokratų partijos būstinės surengtas protestas Palestinai palaikyti baigėsi smurtu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 8:35 AM

„Mūsų pareigūnai stengiasi sutramdyti maždaug 150 asmenų, kurie neteisėtai ir audringai protestuoja, – netoli partijos biurų, socialiniame tinkle X (buvęs tviteris) pranešė JAV Kapitolijaus policija. – Pažeidėjai sulaikomi.“

Policija palydėjo tuo metu Demokratinio nacionalinio komiteto (DNC) patalpose buvusius įstatymų leidėjus į saugią vietą.

Protestuotojai reikalavo paskelbti paliaubas ir nutraukti Izraelio karinius veiksmus Gazos Ruože.

„Buvau ką tik evakuotas iš #DNC, po to, kai teroristus palaikantys, #Izraelį smerkiantys protestuotojai pradėjo smurtauti, pipirinėmis dujomis nupurškė policijos pareigūnus ir mėgino įsilaužti į pastatą“, – tinkle X pranešė Kalifornijos įstatymų leidėjas Bradas Shermanas.

„Esu dėkingas policijos pareigūnams, kurie juos sustabdė, o man ir mano kolegoms padėjo saugiai išvykti“, – rašė demokratų partijos narys B. Shermanas.

Kitas įstatymų leidėjas, Seanas Castenas iš Ilinojaus, priekaištavo protestuotojams, kad šie „užblokavo visas duris į pastatą, kuriame buvo ne vienas kongreso narys“. Jo teigimu, policija nežinojo, kokie yra protestuotojų ketinimai.

S. Castenas tinkle X rašė, kad ir jį „išgelbėjo ginkluoti pareigūnai“.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiose nuotraukose matyti juodus marškinėlius, ant kurių baltomis raidėmis užrašyta „Cease Fire Now“ (Tuojau pat nutraukite ugnį), dėvintys protestuotojai, besigrumiantys su policijos pareigūnais, bandančiais patraukti juos nuo įėjimo į pastatą.

Saugumo agentai nurodė netoli JAV Kapitolijaus ir DNC būstinės esančiuose pastatuose buvusiems įstatymų leidėjams ir jų pavaldiniams likti viduje.

„Vyksta aktyvi demonstracija, šiuo metu į pastatą įeiti ar iš jo išeiti draudžiama. Pastatų viduje judėti galite“, – teigiama apsaugos perspėjime.

Smurtu pasibaigusi demonstracija buvo surengta dieną po to, kai Nacionalinėje alėjoje į demonstraciją susirinko tūkstančiai Izraelį palaikančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.