Ukraina: vėl žlugo derybos Lenkijos sunkvežimių vairuotojų protestui nutraukti

Ukraina ketvirtadienį pareiškė, kad jai vėl nepavyko susitarti su Lenkijos krovinių pervežimo bendrovėmis, kurios blokuoja krovininių transporto priemonių eismą trijuose pagrindiniuose pasienio perėjimo punktuose ir tokiu būdu protestuoja prieš, jų teigimu, nesąžiningą karo draskomos šalies įmonių konkurenciją.

 Protestas Lenkijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Protestas Lenkijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 5:59 PM

Lenkijos vilkikų vairuotojai sako, kad Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje sušvelnintos įvažiavimo į Europos Sąjungą (ES) taisyklės davė pradžią konkurentų iš Ukrainos antplūdžiui, o tai sudavė smūgį jų gaunamoms pajamoms. Kyjivas atmeta jų išsakytą reikalavimą vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų įvažiuoti į bloką sistemą.

Lenkijos sunkvežimių vairuotojai krovininių transporto priemonių eismą svarbiuose pasienio perėjimo punktuose blokuoja jau 11 dienų. Dėl to abiejose sienos pusėse susiformavo didžiulės eilės.

„Įvyko trišalės derybos dėl kontrolės punktų atblokavimo“, – sakoma Ukrainos transporto ministerijos pranešime. Jame priduriama, kad pokalbiai buvo surengti trečiadienį Dorohusko pasienio perėjimo punkte.

Kyjivo teigimu, derybose dalyvavo Ukrainos ir Lenkijos infrastruktūros ministerijos, taip pat Europos Komisijos (EK) transporto departamentas.

„Pagrindinis protestuotojų reikalavimas yra grįžti prie leidimų sistemos. Šis reikalavimas negali būti įvykdytas, – nurodė Kyjivas. – Susitarimas dėl krovinių gabenimo tarp Ukrainos ir ES liberalizavimo galios mažiausiai iki kitų metų birželio 30 d.“

Kyjivas pridūrė, kad Lenkijos protestuotojai „nepriėmė siūlymų“ ir visos pusės „toliau ieško sprendimų“.

Ukraina tikina, kad protestai kenkia tiek jos, tiek Lenkijos ekonomikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.