Prancūziją drebina skandalas: sulaikytas senatorius, įtariamas apsvaiginus kitą politikę, siekiant išprievartauti

Policija suėmė ir apklausė Prancūzijos senatorių, įtariamą narkotikais apsvaiginus parlamento narę, siekiant ją išžaginti arba seksualiai prievartauti.

ZUMA Press/Scanpix, Prancūzijos Senato nuotr., lrytas.lt koliažas.
ZUMA Press/Scanpix, Prancūzijos Senato nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 2:08 PM

66 m. Joelis Guerriau, centro dešinės partijos „Les Independants“ politikas, šią savaitę buvo suimtas savo namuose Paryžiuje, kuriuose, kaip ir jo biure, buvo atlikta krata.

Prancūzijos prokuratūra agentūrai AFP pranešė, kad J.Guerriau, Atlanto-Luaros departamento seniūnas, apklausiamas dėl „medžiagos, galinčios pakeisti asmens suvokimą ar veiksmų kontrolę, davimo asmeniui prieš jo valią, siekiant jį išžaginti ar seksualiai prievartauti“. Įtariamas incidentas įvyko antradienio naktį.

AFP pranešė, kad policijos skundą pateikusi moteris buvo žemųjų parlamento rūmų, Nacionalinės asamblėjos, narė, tačiau jos pavardė nenurodyta, o prokuratūra apie ją nepateikė jokios informacijos.

Teigiama, kad moteris susirgo po to, kai J.Guerriau namuose gėrė iš stiklinės. Pranešama, kad su senatoriumi jos nesieja jokie romantiniai santykiai.

Prokurorai teigė, kad atlikus moters medicininius tyrimus nustatyta, jog jos organizme yra ekstazio. Atlikus kratą senatoriaus namuose ekstazio taip pat rasta, pranešė AFP.

Bankininkas J.Guerriau į Senatą buvo išrinktas 2011 m. ir yra jo Užsienio reikalų, gynybos ir ginkluotųjų pajėgų komisijos pirmininko pavaduotojas.

Jo advokatas Remi-Pierre'as Drai sakė: „Esame labai toli nuo nepadoraus aiškinimo, kurį galima suprasti iš pirmųjų žiniasklaidos straipsnių.“

R.Drai išreiškė pyktį, kad Prancūzijos žiniasklaidoje pasirodė tyrimo detalių, ir sakė, kad „iš pagarbos“ savo klientui ir skundą pateikusiai moteriai „neteiks jokios informacijos“ apie bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.