Prieš Padėkos dieną J. Bidenas suteikė malonę dviem kalakutams

Likus kelioms dienoms iki Padėkos dienos šventės, JAV prezidentas Joe Bidenas per tradicinę ceremoniją suteikė malonę dviem kalakutams. Tai reiškia, kad jie išvengs likimo daugelio kitų kalakutų, kurie bus iškepti ir patiekti ant šventinio stalo.

 J. Bidenas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 J. Bidenas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 8:49 PM

Kalakutų, kuriuos J. Bidenas pirmadienį Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje išgelbėjo nuo mirties, vardai yra Liberty ir Bell. Filadelfijoje esantis Liberty Bell (Laisvės varpas) laikomas amerikiečių nepriklausomybės simboliu.

Malonės suteikimo kalakutams diena šiais metais sutapo su prezidento 81-uoju gimtadieniu. J. Bidenas sakė, kad tai jau 76 kartas, kai prezidentas išgelbsti nuo mirties kalakutus, ir turėdamas omenyje savo amžių, pokštavo: „Noriu, jog žinotumėte, kad per pirmąjį kartą manęs nebuvo“.

Padėkos dienos proga JAV šeimos tradiciškai valgo kalakutą. Ceremonija, kai prezidentas suteikia malonę kalakutams, turi senas tradicijas. Nuo XIX amžiaus prezidento šeima prieš šventę gauna įspūdingą kalakutą. Baltųjų rūmų duomenimis, prezidentas Abrahamas Lincolnas (1861–1865), paprašytas sūnaus, pirmą kartą vienam šių paukščių suteikė malonę.

Padėkos diena JAV bus minima ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.