Turkija ieško 11 jūreivių, dingusių per pražūtingą audrą

Pirmadienį Turkijos sraigtasparniai Juodojoje jūroje ieškojo 11 jūreivių, dingusių jų laivui nuskendus per stiprias audras, nusinešusias mažiausiai devynių žmonių gyvybes.

Prie Graikijos salos netoli Turkijos susidūrė du krovininiai laivai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prie Graikijos salos netoli Turkijos susidūrė du krovininiai laivai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 12:31 PM

Krovininis laivas „Kafkametler“ su 12 narių įgula nuskendo sekmadienį, atsitrenkęs į molą, kai mėgino pasislėpti nuo smarkaus vėjo ir didelių bangų maždaug už 200 kilometrų į rytus nuo Stambulo. Vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya sakė, kad vieno jūreivio kūnas buvo rastas, o kitų 11 žmonių paieškos buvo atnaujintos pirmadienį, audroms nurimus.

Su Turkijos vėliava plaukiojęs laivas vežė iš Rusijos Temriuko uosto į Aliagą Turkijoje ferosilicį – plieno gamyboje naudojamą lydinį. Sekmadienį gelbėtojai taip pat saugiai išgelbėjo turkų įgulą iš tame pačiame regione perpus sulūžusio ir nuskendusio Kamerūne užregistruoto laivo.

Savaitgalį didžiąją dalį Turkijos užgriuvusios pražūtingos audros padarė daug žalos. Tarp aukų yra trys vaikai iš tos pačios šeimos, žuvę per staigų potvynį pietrytinėje Batmano provincijoje.

Audros kilo po ypač sausos vasaros, kai vandens lygis Stambulo užtvankose nukrito iki žemiausio per devynerius metus lygio. Didelės Turkijos teritorijos patiria ilgai trunkančią sausrą, pasak mokslininkų, nulemtą klimato kaitos ir prasto vandens valdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.