Indijos gelbėtojai pragręžė du trečdalius kelio iki sugriuvusiame tunelyje įstrigusių darbininkų

Indijos gelbėtojai per nuolaužas pragręžė du trečdalius kelio iki darbininkų, sugriuvusiame kelio tunelyje įstrigusių jau 11 dienų, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Indijos gelbėtojai pragręžė du trečdalius kelio iki sugriuvusiame tunelyje įstrigusių darbininkų.<br>EPA-ELTA nuotr.
Indijos gelbėtojai pragręžė du trečdalius kelio iki sugriuvusiame tunelyje įstrigusių darbininkų.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 12:42 PM

„Labai džiaugiuosi(...) kad 39 metrų gręžimo darbai baigti“, – sakė operacijose dalyvaujantis Kelių ir greitkelių ministerijos pareigūnas Mahmoodas Ahmadas.

Inžinieriai stengiasi nutiesti plieninį vamzdį per mažiausiai 57 metrus žemių ir uolienų, dėl kurių 41 vyras negali ištrūkti iš sugriuvusio tunelio. Tonos žemių, betono ir skaldos ekskavatoriais šalinama iš statomo tunelio šiaurinėje Utarachando valstijoje Himalajų rajone nuo lapkričio 12 d., kai įgriuvo dalis tunelio.

„Jei nebus užsikimšimo, tikimės, kad vėlai vakare arba rytoj bus džiugių naujienų“, – žurnalistams sakė M. Ahmadas. „Mums tai labai džiugi žinia, kad sparčiai judame į priekį“, – pridūrė jis, tačiau perspėjo, kad labai svarbu išgręžti likusią kelio dalį.

Gelbėjimo pastangos judėjo lėtai, padėtį apsunkino krintančios nuolaužos ir sunkiųjų gręžimo mašinų gedimai. Milžiniška žemės gręžimo mašina praėjusią savaitę atsitrenkė į riedulius, gręžimo darbai buvo sustabdyti daugiau nei trims dienoms, kai stoge pasigirdo traškesys.

Savo pareiškime vyriausybė taip pat pabrėžė, kad „pateikti terminai gali keistis dėl techninių nesklandumų, sudėtingo Himalajų reljefo ir nenumatytų ekstremalių situacijų“.

Jei kelias per pagrindinį tunelio įėjimą nebūtų nutiestas, pradėti sprogdinimo ir gręžimo darbai nuo kito nebaigto statyti tunelio galo. Taip pat vyksta pasirengimas gręžti rizikingą vertikalią šachtą tiesiai iš viršaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.