JAV tikisi konstruktyvaus aljanso su kita Nyderlandų vyriausybe

Jungtinės Valstijos pirmadienį pareiškė, kad tikisi palaikyti „konstruktyvų“ aljansą su Nyderlandais, tenykščiuose rinkimuose stulbinamą pergalę iškovojus dešiniajam populistui Geertui Wildersui.

G.Wildersas.<br>EPA-ELTA nuotr.
G.Wildersas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 6:22 PM

Nyderlandai visada buvo nepaprastai artimi, konstruktyvūs ir tvirti sąjungininkai, – pareiškė aukščiausias JAV diplomatas Europos reikalams Jamesas O'Brienas. – Tikimės toliau plėtoti šiuos santykius su naująja vyriausybe, kai ji pradės darbą.“

Amerikiečių diplomatas neišsakė tiesioginių komentarų apie G. Wildersą ir pažymėjo, kad Nyderlanduose vyriausybių formavimas įprastai užtrunka. J. O'Brienas taip pat atsisakė pasakyti, ar rinkimų rezultatai gali pakenkti kadenciją baigiančio premjero Marko Rutte galimybėms tapti kitu NATO generaliniu sekretoriumi.

Prieš islamą, imigrantus ir Europos Sąjungą nusiteikusio G. Wilderso partija praėjusią savaitę laimėjo Nyderlandų parlamento rinkimus. Ji iškovojo 37 mandatus iš 150.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.