Šiaurės Korėja pirmą kartą per daugiau kaip 50 metų pripažino, kad per rinkimus būta balsų „prieš“

Užsienio izoliuota Šiaurės Korėja pirmą kartą per daugiau kaip 50 metų pripažino, kad per vietos valdžios rinkimus būta balsavusiųjų prieš Komunistų partijos kandidatus, praneša agentūra „Reuters“.

Rinkimai Šiaurės Korėjoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rinkimai Šiaurės Korėjoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 12:33 PM, atnaujinta Nov 28, 2023, 12:34 PM

Pasak valstybinės žiniasklaidos, sekmadienį vykusiuose rinkimuose 0,09 proc. rinkėjų balsavo prieš Komunistų partijos kandidatus į provincijų tarybas ir 0,13 proc. – prieš kandidatus į miestų tarybas. Rinkėjų aktyvumas Šiaurės Korėjoje paprastai viršija 99 proc.

Tai pirmas kartas nuo septintojo dešimtmečio, kai vienpartinė valstybė oficialiai paminėjo, kad buvo balsų prieš, sakė Pietų Korėjos susivienijimo ministerijos pareigūnas. Nuo rinkimų įstatymo reformos rugpjūtį, be to, pirmą kartą šalyje leista kandidatuoti keliems kandidatams į vieną vietą.

Stebėtojai tai vertina kaip mėginimą nupiešti normalios visuomenės vaizdą. Tačiau jie neįžvelgia, kad tai reikštų daugiau teisių autoritarinėje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.