Karaliaus Karolio III apranga per COP28 konferenciją sukėlė spėlionių

Penktadienį Didžiosios Britanijos karalius Karolis III per COP28 klimato derybas Dubajuje sukėlė įnirtingas spėliones – ne savo kalba, o, kaip atrodė, iškalbingu kaklaraiščiu.

 Karalius Karolis III.<br>EPA-ELTA nuotr.
 Karalius Karolis III.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 8:55 PM

Jis pasirinko kaklaraištį su graikišku motyvu vos po kelių dienų, kai Didžiosios Britanijos ir Graikijos vyriausybės viešai ir labai nediplomatiškai susiginčijo dėl senovės graikų skulptūrų grąžinimo iš Britų muziejaus.

Keli britų žurnalistai socialiniuose tinkluose atkreipė dėmesį į mėlynos ir baltos spalvos Karolio kaklaraištį. Ar 75 metų Didžiosios Britanijos monarchas stojo Atėnų pusėn? Britų monarchai privalo griežtai laikytis neutralumo.

Karolio kalba Dubajuje buvo ypač gerai sutikta Atėnuose, pranešė „The Guardian“. Laikraštis pridūrė, kad jo kaklaraiščio motyvas ten buvo interpretuotas kaip ženklas, kad Karolis laikosi kitos pozicijos nei ministras pirmininkas Rishi Sunakas, atsisakantis grąžinti Atėnams Partenono skulptūras.

Vis dėlto reikalas gali būti kur kas paprastesnis, pridūrė laikraštis. Karolio tėvas princas Philipas gimė Graikijoje. Karalius mėgsta ten leisti atostogas ir yra aistringas helenistinio meno gerbėjas.

Tai ne pirmas kartas, kai karališkasis drabužis pakurstė gandus. 2017 m. Karolio motina karalienė Elžbieta II sukėlė spėliones, kad demonstruoja savo poziciją dėl „Brexito“, kai pasirodė su mėlyna skrybėle, papuošta geltonomis gėlėmis – šios spalvos priminė Europos Sąjungos vėliavą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.