Maskvoje sulaikytas kariniu sabotažu kaltinamas Italijos pilietis

Penktadienį Maskva pranešė sulaikiusi dvigubą Rusijos ir Italijos pilietybę turintį asmenį, kuris kaltinamas Ukrainos karinės žvalgybos nurodymu įvykdęs karinės infrastruktūros ir geležinkelio linijos sabotažo aktų.

Rusijos pareigūnas šalia Kremliaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos pareigūnas šalia Kremliaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 10:49 AM

Nuo karinės intervencijos Ukrainoje pradžios Maskvoje pradėta dešimtys įtariamo svarbių infrastruktūros ir gamybinius objektų sabotažo ir išpuolių prieš karinius komisariatus bylų.

FSB nurodė, kad įtariamasis, į šiaurę nuo sostinės esančio Riazanės regiono gyventojas, praėjusį mėnesį naudodamas sprogmenis nuo bėgių nuleido krovininį traukinį.

Kaip teigiama FSB pranešime, sprogus savadarbiam užtaisui, lapkričio pradžioje Riazanės regione nuo bėgių nulėkė 19 traukinio vagonų.

1988 m. gimęs asmuo „ant bėgių pridėjo savadarbių sprogstamųjų užtaisų“, – nurodo Rusijos saugumo tarnyba, pridurdama, kad įtariamasis yra atsakingas už pirmiau įvykdytą išpuolį to paties regiono oro uoste.

Tarnyba teigia, kad vyriškis „prisipažino, kad jį yra pasamdžiusi Ukrainos karinės žvalgybos tarnyba“. Teigiama, kad tai neva įvyko vasarį.

Taip pat pranešama, kad įtariamasis prisipažino buvęs apmokytas sabotažo kaimyninėje ES ir NATO priklausančioje Latvijoje, o pasibaigus Latvijos specialiųjų tarnybų mokymams po mėnesio vėl sugrįžęs į Riazanę.

Pranešime taip pat teigiama, kad per jo namuose atliktą kratą konfiskuota sprogmenų ir savadarbių užtaisų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.