Rusijos mokykloje vaikams leista gaminti artilerijos sviedinių dalis

Žiniasklaida praneša, kad vienos Rusijos Tatarstano respublikos mokyklos mokiniai gavo užduotį gaminti dalis artilerijos sviediniams, kurie bus naudojami Rusijos kare prieš Ukrainą.

Mokykla Rusijoje.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Mokykla Rusijoje.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 8:04 AM, atnaujinta Dec 1, 2023, 8:05 AM

„Tai, kas iš pirmo žvilgsnio primena žaislą, iš tiesų atlieka labai svarbią funkciją... šie stabilizatoriai padeda sviediniui neapsiversti ore ir lėkti tiesiai į taikinį“, – reportaže apie vaikų pamokas kalbėjo vietos televizijos korespondencijas.

Apie tai ketvirtadienį rašė ir nepriklausomas nacionalinis dienraštis „Moscow Times“.

Kaip teigiama reportaže, mokykloje taip pat gaminami ir turniketai stipriai kraujuojančioms žaizdoms tvarstyti bei nuskausminamųjų vaizdų ampulių tara. Šių gaminių šablonai trimačiu spausdintuvu spausdinami vietiniame už 170 km į rytus nuo Kazanės didmiesčio esančio Mamadyšo miestelio vaikų pramogų centre.

„Visų šių gaminių ypač reikia specialiųjų karinių operacijų lauke“, – nurodė reporteris, pagirdamas vaikus už jų darbą fronto labui.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu prieš 21 mėnesį pradėtas karas prieš Ukrainą Rusijoje vadinamas „specialiąja karine operacija“.

Per šį laikotarpį buvo iš esmės peržiūrėta daugelio rusų mokyklų mokymo programa. Pavyzdžiui, tarp dalykų vėl atsirado karyba, be to, vyksta pamokos pavadinimu „Pokalbiai apie tai, kas svarbu“, kurių metu mokytojai turėtų supažindinti vaikus su Kremliaus politikos kursu.

Istorijos pamokos buvo praplėstos, į jas įtraukiant karą Ukrainoje. Mokiniams pasakojama, neva Rusija privalėjo pulti kaimyninę šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.