M. Podoliakas: alternatyva karinei paramai Ukrainai yra Rusijos fašistinio režimo išsaugojimas

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas pareiškė, kad bet kokia alternatyva karinei paramai Ukrainai yra Rusijos fašistinio režimo išsaugojimas. Apie tai jis pranešė socialinės žiniasklaidos platformoje „X“.

M. Podoliakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 3:26 PM, atnaujinta Dec 5, 2023, 3:27 PM

„Tikroji alternatyva „karinei paramai Ukrainai“ yra daug tamsesnė ir grėsmingesnė nei diskusijos apie šachmatų ėjimus. Ji reiškia agresyvaus ir klasikinio fašistinio Rusijos Federacijos režimo, savo vidaus rinką visiškai transformavusio į militaristinę darbo stovyklą, išsaugojimą, siekiant vienintelio tikslo – kaupti išteklius ir pajėgumus vėlesnėms karinėms invazijoms ir šiuolaikinio pasaulinio „sutartimis grįsto“ konsensuso sunaikinimui“, – rašė M. Podoliakas.

Pasak jo, bet kokia diskusija dėl būtinybės tęsti karinę paramą Ukrainai neišvengiamai turi būti grindžiama vienintele (katastrofiška) alternatyva – „įšaldytu konfliktu“.

Ir ši „įšaldymo“ būsena, pasak M. Podoliako, yra ne kokioje nors abstrakčioje „politinio naudingumo“ sferoje, o didelio masto civilių gyventojų žudynių, didelio karo, didžiulio skaičiaus nedviprasmiškų karo nusikaltimų bei nusikaltimų žmoniškumui, demonstratyvių ir šokiruojančių genocidinių veiksmų, kuriuos rusai vykdo okupuotose teritorijose, ir nuolatinio beprotiško Rusijos noro sunaikinti Ukrainos valstybę fone.

Gruodžio 4 dieną JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake‘as Sullivanas paragino Kongresą paremti Baltųjų rūmų prašymą dėl papildomo finansavimo Ukrainai, įspėdamas, kad atsisakymas balsuoti už jį būtų naudingas Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.