D. Trumpas: „Jei laimėsiu rinkimus, nebūsiu diktatorius – išskyrus pirmąją dieną“

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jei laimės rinkimus ir dar vieną kadenciją vadovaus šaliai, nebus diktatorius – „išskyrus pirmąją dieną“.

D. Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-06 17:05, atnaujinta 2023-12-06 17:07

„Pirmąją savo darbo dieną aš, pavyzdžiui, uždarysiu sieną, po to nebūsiu diktatorius“, sakė D. Trumpas amerikiečių stočiai „Fox News“ Davenporte Ajovos valstijoje. Taip respublikonas reagavo į laidos vedėjo Seano Hannity klausimą, ar jis galįs pažadėti, kad niekada nepiktnaudžiaus savo valdžia, kad kam nors atkeršytų.

Respublikonas D. Trumpas, kuris Baltuosiuose rūmuose šeimininkavo nuo 2017 m. iki 2021 m. pradžios, per savo kadenciją ypač aktyviai siekė stiprinti sienos su Meksika apsaugą, kad pažabotų neteisėtą migraciją. Rinkimuose jis pralaimėjo demokratui Joe Bidenui, tačiau iki šiandien nesutinka pripažinti savo pralaimėjimo.

2024 m. D. Trumpas ketina vėl dalyvauti rinkimuose. Partijos vidaus apklausose 77-erių buvęs prezidentas smarkiai lenkia kitus respublikonų konkurentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.