Rusijoje negyvas rastas buvęs Ukrainos deputatas: išdaviką likvidavo ukrainiečių saugumo tarnybos 

Trečiadienį netoli Maskvos negyvas rastas Kremliui palankumą rodęs ir į Rusiją pabėgęs Ukrainos politikas, pranešė Rusijos naujienų agentūros, cituodamos vietos skubiosios pagalbos tarnybas.

Ilja Kyva.<br>Ukranews nuotr.
Ilja Kyva.<br>Ukranews nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 6:24 PM, atnaujinta Dec 6, 2023, 6:29 PM

Šaltinis iš Ukrainos gynybos sektoriaus naujienų agentūrai AFP nurodė, kad Iljos Kyvos, buvusio Ukrainos parlamentaro, kuris buvo išmestas iš parlamento ir pernai prasidėjus Maskvos puolimui po kelių savaičių pabėgo į Rusiją, nužudymą organizavo SBU saugumo tarnybos.

„Didžiausio išdaviko, kolaboranto ir propagandisto Iljos Kivos likvidavimas – tai speciali Ukrainos saugumo tarnybos operacija“, – Ukrainos leidiniui UNIAN sakė šaltiniai.

Šaltinių teigimu, I. Kyva buvo nušautas. Pirmieji pranešimai apie rastą I. Kyvos kūną pasirodė Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje. Ukrainos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas patvirtino pasirodžiusią informaciją.

„Toks likimas laukia visų Ukrainos išdavikų“, – sakė jis.

Likus kelioms valandoms iki plataus masto Rusijos invazijos 2022 m., I. Kyva pareiškė, kad „ukrainiečių tautai reikia išlaisvinimo“ ir „ukrainiečiai, baltarusiai, rusai yra viena tauta“.

2023 metų lapkritį Ukrainos teismas nuteisė I. Kyvą už akių 14 metų kalėti dėl kaltinimų išdavyste ir kėsinimosi į šalies teritorinį vientisumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.