Su retu užsienio vizitu V. Putinas atskrido į Abu Dabį: sieks stiprinti ryšius su JAE, Saudo Arabija ir Iranu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį nusileido Jungtiniuose Arabų Emyratuose, atvykęs reto vizito į užsienio šalį ne buvusios Sovietų Sąjungos ribose, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida, Maskvai mėginant vėl įsitvirtinti pasaulinėje arenoje.

V. Putinas atskrido į Abu Dabį.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas atskrido į Abu Dabį.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 12:37 PM, atnaujinta Dec 6, 2023, 4:09 PM

„V. Putino lėktuvas nusileido Abu Dabyje“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, o Rusijos valstybinė televizija rodė, kaip pareigūnai sveikina V. Putiną ant nusileidimo tako.

V. Putinas trečiadienį su „darbo vizitais“ lankysis Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Saudo Arabijoje – tai bus jo pirmoji kelionė į šį regioną nuo 2022 m. vasario mėn. prasidėjusio karo Ukrainoje.

Abi šalys yra svarbios Rusijos prekybos partnerės ir Ukrainos konflikte išliko neutralios, atsisakydamos prisijungti prie Vakarų sankcijų šiai šaliai dėl jos invazijos į Ukrainą. Pastaraisiais mėnesiais V. Putinas labai retai keliavo už Rusijos sienų, o šie vizitai išryškina naftos turtingų Artimųjų Rytų Persijos įlankos arabų valstybių svarbą Kremliaus tarptautiniams santykiams.

Abu Dabyje V.Putinas susitiks su JAE prezidentu Mohammedu bin Zayedu al-Nahyanu ir apžvelgs „dabartinę įvairiapusio dvišalio bendradarbiavimo būklę ir tolesnio ryšių plėtojimo perspektyvas, taip pat aktualius tarptautinius klausimus, daugiausia dėmesio skiriant padėčiai Artimuosiuose Rytuose“, teigiama Kremliaus pranešime.

Po to Rusijos vadovas Rijade susitiks su Saudo Arabijos kronprincu Mohammedu bin Salmanu ir „aptars dvišalį bendradarbiavimą prekybos, ekonomikos ir investicijų srityse“, taip pat „pasikeis nuomonėmis apie regioninę ir tarptautinę darbotvarkę“, sakoma pranešime.

Po šių vizitų V.Putinas ketvirtadienį Maskvoje priims Irano prezidentą Ebrahimą Raisi. Kremliaus aljanso su Iranu svarba smarkiai išaugo, nes Teheranas tapo pagrindiniu prekybos partneriu ir ginklų, kuriuos Rusija dislokuoja Ukrainoje, tiekėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.