Jau penkias dienas nepavyksta susisiekti su A. Navalnu, pranešė jo komanda

Įkalinto Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno padėjėjai toliau nuogąstauja dėl 47 metų Kremliaus kritiko sveikatos.

A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-09 16:50, atnaujinta 2023-12-09 16:51

A. Navalno komanda jau penkias dienas negali su juo susisiekti kolonijoje, kurioje jis laikomas. Penktadienį A. Navalno komanda išreiškė nerimą dėl jo sveikatos ir gyvybės po to, kai per teismo posėdžius nepavyko su juo, kaip paprastai, susisiekti vaizdo ryšiu.

Naujienų vis dar nėra, šeštadienį agentūrai dpa sakė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš. A. Navalno advokatai penkias dienas bandė su juo susisiekti, tačiau Rusijos valdžios institucijos neleido to padaryti.

A. Navalno komanda teigė, kad Rusijos kalėjimo pareigūnai dėl vaizdo ryšio nebuvimo kaltino elektros tiekimo sutrikimą. K. Jarmyš socialiniame tinkle paskelbtame pranešime teigė, kad ypač nerimauja dėl jo sveikatos, nes praėjusią savaitę kalėjimo kameroje jam pasidarė bloga.

Pasak jo padėjėjų, laiškai iš A. Navalno arba jam skirti laiškai nepristatomi jau savaitę.

A. Navalnas laikomas kolonijoje Kovrovo mieste Vladimiro srityje, maždaug už 260 km į rytus nuo Maskvos. Jis buvo nuteistas 19 metų kalėti pagal kaltinimus, kurie tarptautiniu mastu laikomi sufabrikuotais, o jis pats laikomas politiniu kaliniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.