Lenkijos kraštutinių dešiniųjų parlamentaras gesintuvu užgesino menorą

Lenkijos kraštutinių dešiniųjų įstatymų leidėjas antradienį gesintuvu užgesino Chanukos menorą, padėtą parlamento vestibiulyje, dėl to parlamento žemųjų rūmų pirmininkas išvarė jį iš salės.

 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Lenkija.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 8:39 PM

„Tai niekada neturėjo įvykti“, – žurnalistams sakė Szymonas Holownia, pašalinęs įstatymų leidėją Grzegorzą Brauną iš plenarinio posėdžio ir pridūręs, kad ragins ištirti šį incidentą.

Devynšakės žvakidės įžiebimo ceremonija buvo surengta Lenkijos parlamente švenčiant žydų Šviesų šventę, joje dalyvavo rabinai ir žydų muzikos grupė.

Lenkijos žiniasklaidos svetainėse plintančiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip Konfederacijos partijos įstatymų leidėjas G. Braunas užgesina menorą, pagrindinė parlamento salė prisipildo dūmų.

Paskirtasis premjeras Donaldas Tuskas pasmerkė šį poelgį kaip „nepriimtiną“. „Tai negali pasikartoti, tai yra gėda“, – sakė D. Tuskas, laukdamas, kol parlamentas patvirtins jo Europos Sąjungai palankią vyriausybę. Balsavimas dabar atidėtas dėl incidento sukelto chaoso, jį pasmerkė visos partijos, išskyrus Konfederacijos.

„GĖDA. Lenkijos parlamento narys ką tik tai padarė. Praėjus kelioms minutėms, kai ten šventėme Chanuką“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė Izraelio ambasadorius Lenkijoje Yacovas Livne, paskelbęs šio poelgio vaizdo įrašą.

Parlamento pirmininkas Sz. Holownia sakė įsakęs laikinai uždrausti G. Braunui dalyvauti procese ir skyręs šiam ultranacionalistui finansinę nuobaudą. „Tai, kas atsitiko, yra tiesiog šlykštu. Tai puiki žydų šventė, šie žmonės buvo čia pakviesti“, – sakė Sz. Holownia ir pridūrė, kad asamblėjoje „antisemitizmas nebus toleruojamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.