Ch. Michelis: ES iš Vakarų Balkanų šalių tikisi „daugiau reformų“

Prieš priimant Vakarų Balkanų šalis į Europos Sąjungą (ES) jos turėtų įgyvendinti daugiau reformų, trečiadienį pareiškė Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles‘is Michelis.

Charles‘is Michelis.<br> EPA-ELTA nuotr.
Charles‘is Michelis.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 9:48 PM

„Iš jų tikimės daugiau reformų, ypač teisės viršenybės ir teisingumo sistemos nepriklausomumo srityse“, – atvykęs į ES ir Vakarų Balkanų šalių viršūnių susitikimą Briuselyje nurodė Ch. Michelis.

„Matome, kad Juodkalnijoje ir kitose Vakarų Balkanų šalyse esama stipraus politinio ryžto įgyvendinti reikiamas reformas“, – pažymėjo jis.

Ambicijas prisijungti prie ES puoselėja Albanija, Bosnija ir Hercegovina, Kosovas, Juodkalnija, Šiaurės Makedonija ir Serbija, tačiau šioms šalims teko susidurti su ilgomis ir kruopščiomis stojimo procedūromis, kurios jau trunka kelis metus.

Ch. Michelis nurodė, kad ES norėtų Vakarų Balkanų šalyse paskatinti „daugiau investicijų“ ir „didesnę ekonominę plėtrą“.

EVT vadovas tvirtino, jog ES pasisako už „laipsnišką“ šių šalių integravimo procesą, kad „žmonės ir įmonės tose šalyse kuo greičiau pajustų teigiamą bendradarbiavimo su ES poveikį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.