Atstovė: A. Navalnas išvežtas iš kalėjimo netoli Maskvos į nežinomą vietą

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas perkeltas iš kalėjimo netoli Maskvos ir išvežtas į neskelbiamą vietą, penktadienį pranešė jo atstovė, remdamasi teismo atstovu.

A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 3:58 PM, atnaujinta Dec 15, 2023, 3:59 PM

A. Navalno, išgyvenusio pasikėsinimą jį nunuodyti ir 2021 m. įkalinto, šalininkai skambina pavojaus varpais nuo šio mėnesio pradžios, kai Kremliaus kritikas buvo matytas paskutinį kartą.

Kira Jarmyš sakė, kad jai buvo pranešta, jog 19 metų bausmę atliekantis A. Navalnas gruodžio 11 d. buvo išvežtas iš Vladimiro srities netoli Maskvos, tad galimai jis perkeliamas į kitą kalėjimą. „Nežinoma, kur tiksliai jis išvežtas“, – pridūrė K. Jarmyš. „Noriu priminti, kad advokatai nematė Aleksejaus nuo gruodžio 6 dienos. Mes nežinome, kodėl jiems nebuvo leista su juo susitikti, jei Aleksejus vis dar buvo IK-6“, – sakė ji, turėdama omenyje koloniją, kurioje jis buvo matytas paskutinį kartą.

Kremlius šią savaitę kritikavo, kaip buvo pasakyta, JAV „kišimąsi“ į bylą, Vašingtonui pareiškus „didelį susirūpinimą“ dėl A. Navalno komandos teiginių, kad beveik savaitę neturi galimybės su juo susisiekti.

A. Navalnas įkištas į kalėjimą daugeliui metų dėl kaltinimų ekstremizmu, Rusijai ėmusis precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais, šią vasarą teismas nusprendė perkelti jį į griežtesnio režimo kalėjimą.

​Prancūzija: žinių apie A. Navalną stoka kelia „didelį susirūpinimą“

Prancūzija penktadienį pareiškė, kad žinių apie kalinamą Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną stoka kelia „didelį susirūpinimą“, disidento bendražygiams pranešus, jog jis buvo perkeltas iš kalėjimo netoli Maskvos.

„Prancūzija laiko Rusiją atsakinga už savo kalinių, ypač politinių kalinių, sveikatą“, – nurodė Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Christophe‘as Lemoine‘as ir pridūrė, kad „žinių stoka pastarąsias kelias dienas kelia didelį susirūpinimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.