Lamanšo sąsiauryje apvirto laivas su migrantais, vienas žmogus žuvo

Lamanšo sąsiauryje naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apvirto laivas, kuriuo į Didžiąją Britaniją plaukė daugiau nei 60 migrantų. Prancūzijos jūrų laivybos administracija pranešė, kad vienas žmogus žuvo, dar vieno būklė yra kritinė.

Migrantai Lamanšo sąsiauryje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Migrantai Lamanšo sąsiauryje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 10:16 AM, atnaujinta Dec 15, 2023, 10:17 AM

Iš viso pavyko išgelbėti 66 asmenis. „Vienas nukentėjusysis buvo be sąmonės ir kritinės būklės sraigtasparniu pristatytas į Kalė ligoninę, dar vieno sąmonę praradusio asmens atgaivinti nepavyko“, – pranešė valdžia.

Prancūzijos gelbėjimo jūroje koordinatoriai iš Grinezo netoli Kalė naktį gavo pranešimą, kad už mažiau nei aštuonių kilometrų nuo kranto esantis laivas pateko į bėdą.

Jūrų laivybos administracija nurodė, kad gelbėtojų laivas į vietą atvyko maždaug pusę pirmos nakties (23:30 val. Grinvičo laiku).

Pamatę, kad vienas iš laivo plūdurų yra „išsileidęs“ ir žmonės „atsidūrė vandenyje“, gelbėtojai visus, ką pavyko rasti, parplukdė atgal į Kalė.

Laivai ir orlaiviai vis dar ieško likusių gyvųjų, į Kalė penktadienio rytą turėtų atvykti Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Kasmet į pavojingą kelionę Lamanšo sąsiauriu iš Prancūzijos mažais laiveliais leidžiasi dešimtys tūkstančių žmonių, todėl šiam daug ginčų tarp Londono ir Paryžiaus keliančiam klausimui britų vyriausybė skiria itin daug dėmesio.

Tokios kelionės pareikalauja daug aukų, o per didžiausią prieš du metus įvykusį nelaimingą atsitikimą paskendo 27 žmonės.

Lapkričio gale apvirto 60 migrantų gabenęs laivas, paskendo vyras ir moteris.

O šių metų rugpjūtį apvirtus laivui jūra nusinešė šešių afganų gyvybes.

Prancūzijos valdžia teigia, kad laivai būna vis labiau perkraunami, vidutiniškai jais plaukia maždaug 53 keleiviai – beveik dukart daugiau nei prieš dvejus metus.

Britų statistikos duomenimis, nuo šių metų pradžios iki lapkričio pabaigos Lamanšą kirto daugiau nei 28 000 žmonių, pernai tokių migrantų skaičius siekė beveik 46 000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.