„Hamas“ paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame rodomi Gazos Ruože laikomi įkaitai

„Hamas“ pirmadienį paskelbė naują vaizdo įrašą su Izraelio įkaitais, kuriame rodomi trys pagyvenę vyrai ir vienas iš jų prabyla hebrajų kalba.

Įkaitai.<br>Stopkadras iš vaizdo medžiagos.
Įkaitai.<br>Stopkadras iš vaizdo medžiagos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 9:07 AM, atnaujinta Dec 19, 2023, 9:08 AM

Kokiomis aplinkybėmis šis vaizdo įrašas buvo nufilmuotas ir kada, kol kas neaišku. Pasak Izraelio žiniasklaidos, trys vyrai, kurių amžius svyruoja nuo 79 iki 84 m., buvo pagrobti iš kibuco pasienio regione netoli Gazos Ruožo.

Izraelio kariuomenės atstovas apibūdino naują vaizdo medžiagą kaip „žiaurų terorą“ ir pridūrė, kad ji parodo „Hamas“ žiaurumą prieš pagyvenusius civilius, kuriems reikia medikų pagalbos.

Teroristai iš „Hamas“ ir kitų ekstremistinių grupuočių spalio 7 d. Izraelio pasienio zonoje surengė civilių žudynes ir pagrobė apie 240 žmonių, kurie buvo išvežti į Gazos Ruožą. Izraelio šaltiniai teigia, kad šioje teritorijoje vis dar laikomi mažiausiai 109 įkaitai ir maždaug 20 pagrobtų žmonių kūnai. Pastaraisiais mėnesiais „Hamas“ paskelbė kelis vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti įkaitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.