V. Putinas paragino griežtai reaguoti į „užsienio pastangas destabilizuoti Rusiją“

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino saugumo agentūrų darbuotojus griežtai reaguoti į užsienio agentus, kurie, padėdami Ukrainai, esą siekia destabilizuoti Rusiją.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 9:16 AM, atnaujinta Dec 20, 2023, 9:52 AM

„Kijevo režimas, tiesiogiai remiamas užsienio specialiųjų tarnybų, pasuko teroristinių metodų, iš esmės valstybinio terorizmo, keliu“, – vaizdo ryšiu sakė V. Putinas. „Užsienio specialiųjų agentų pastangoms destabilizuoti politinę ir socialinę padėtį Rusijoje turi būti duotas griežtas atkirtis“, – pridūrė jis.

Kai kurios Vakarų valstybės pačią Rusiją yra pripažinusios teroristine valstybe, o V. Putinas yra Tarptautinio Baudžiamojo Teismo ieškomas už karo nusikaltimus Ukrainoje.

„Tai yra sabotažo veiksmai prieš civilius objektus, transporto ir energetikos infrastruktūrą, išpuoliai prieš civilius gyventojus ir valdžios atstovus“, – sakė jis.

Nuo tada, kai Rusija 2022 m. vasarį įsiveržė į Ukrainą ir tęsia plataus masto karą šluodama nuo žemės paviršiaus Ukrainos miestus ir žudydama ukrainiečius, pranešta apie daug sabotažo veiksmų prieš Rusijos geležinkelius ir bepiločių orlaivių atakas, priskiriamas Ukrainai.

„Užduotis saugumo tarnyboms nėra lengva. Tačiau jūs turite visą reikiamą potencialą, visas galimybes užtikrinti valstybės, visuomenės ir mūsų piliečių saugumą“, – saugumo agentūrų darbuotojų dieną kalbėjo V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.