V. Zelenskis paskyrė naują savo atstovą Aukščiausiojoje Radoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskyrė naują savo atstovą Aukščiausiojoje Radoje. Šias pareigas eis liaudies deputatė Halina Michailiuk.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskyrė naują savo atstovą Aukščiausiojoje Radoje. Šias pareigas eis liaudies deputatė Halina Michailiuk.<br>EPA-ELTA/Wikipedia nuotr., lrytas.lt koliažas.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskyrė naują savo atstovą Aukščiausiojoje Radoje. Šias pareigas eis liaudies deputatė Halina Michailiuk.<br>EPA-ELTA/Wikipedia nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 12:09 PM

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis įsaku Nr. 823, paskelbtu Prezidento biuro svetainėje.

„Paskirti Haliną Michailiuk Ukrainos prezidento atstove Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje“, – sakoma dokumente.

Įsakas datuojamas 2023 m. gruodžio 20 d.

H. Michailiuk gimė 1987 m. Kijeve. Ji baigė bankininkystę Odesos valstybiniame ekonomikos universitete, taip pat aspirantūrą Nacionalinio universiteto „Odesos teisės akademija“ Civilinės teisės katedroje. Studijavo Jorko universitete (JK, tarptautinė korporatyvinė ir komercinė teisė).

H. Michailiuk buvo išrinkta į Ukrainos parlamentą pagal partijos „Liaudies tarnas“ sąrašą. Nuo 2019 m. ji yra Aukščiausiosios Rados Teisėsaugos komiteto vadovo pavaduotoja.

Portalas primena, kad gruodžio 7 d. prezidentas V. Zelenskis atleido Fedirą Venislavskį iš savo atstovo Aukščiausiojoje Radoje pareigų. Į šį postą jis buvo paskirtas 2022 m. rugsėjo mėnesį.

Prasidėjus Rusijos plataus masto karui prieš Ukrainą, F. Venislavskis „pasižymėjo“ keliais skandalingais pareiškimais, be kita ko, dėl mobilizacijos šalyje.

Pavyzdžiui, jis teigė, kad šaukimai Ukrainoje gali būti įteikiami elektroniniu paštu ir registruotais laiškais. Parlamente jau rengiamas atitinkamas įstatymo projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.