Xi Jinpingas: stiprūs Kinijos ryšiai su Rusija yra „strateginis pasirinkimas“

Trečiadienį per susitikimą su Rusijos ministru pirmininku Michailu Mišustinu Pekine Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pareiškė, kad glaudūs ryšiai su Rusija yra „strateginis pasirinkimas“, ir paragino dar labiau stiprinti dvišalį bendradarbiavimą, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
M. Mišustinas ir Li Qiangas.<br>EPA-ELTA nuotr.
M. Mišustinas ir Li Qiangas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 8:59 AM

Abi šalys, palaikančios tvirtus santykius, nepašlijusius ir tada, kai Rusija 2022 m. pradžioje pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, pastaraisiais metais sulaukia griežtos Vakarų lyderių kritikos.

„Palaikyti ir plėtoti Kinijos ir Rusijos santykius yra strateginis abiejų šalių pasirinkimas, pagrįstas esminiais abiejų tautų interesais“, – trečiadienį Pekino Didžiojoje liaudies salėje M. Mišustinui sakė Xi Jinpingas, pranešė Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV.

Prezidentas pridūrė, kad šalys turėtų „nuolat stiprinti teigiamą politinių ryšių aukštu lygiu poveikį“ ir „gilinti bendradarbiavimą ekonomikos, prekybos, energetikos, susisiekimo ir kitose srityse“, pranešė CCTV.

M. Mišustinas per diskusiją su kolega premjeru Li Qiangu antradienį sakė, kad Maskvos ir Pekino ryšiai pasiekė „aukščiausią lygį, kokio dar niekada nebuvo“, tai sakoma abiejų šalių pranešimuose apie susitikimą.

Antradienį ir trečiadienį Kinijoje viešinčio M. Mišustino vizitas surengtas praėjus dviem mėnesiams, kai retos kelionės iš Rusijos išvykęs prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su Xi Jinpingu, o prieš mėnesį Maskvoje lankėsi aukšto rango Kinijos generolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.