Moldova iki 2024 m. pabaigos nori pasitraukti iš visų sutarčių, pasirašytų su NVS šalimis

Moldovos valdžia planuoja Iki 2024 metų pabaigos pasitraukti iš beveik visų sutarčių, pasirašytų su Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalimis.

Moldovos ir ES vėliavos.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Moldovos ir ES vėliavos.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 11:33 AM

Tai pareiškė valdančiosios Veikimo ir solidarumo partijos (PAS) atstovė Doina Gherman, praneša „Ukrinform“, remdamasi leidiniu „NewsMaker“.

„Iš esmės esame baigiamajame etape. Mes pasiūlėme kaip tikslą iki 2024 metų pabaigos pasitraukti iš NVS sutarčių. Bet tai nereiškia, kad neliks kelių neišspręstų klausimų... Dabar mes techniškai nutraukiame sutartis, pasirašytas NVS organizacijoje“, – sakė Moldovos parlamento deputatė televizijos kanalui „Exclusiv TV“.

D. Gherman taip pat atsakė į laidos vedėjos klausimą, ar Moldova pasirašys pasitraukimo iš NVS deklaraciją, ar tai įvyks automatiškai, kai bus nutrauktos visos sutartys.

„Nebūtinai šis procesas turi baigtis kokiu nors pareiškimu ar galutinės pozicijos dėl pasitraukimo išdėstymu“, – teigė politikė.

Kaip jau buvo pranešta, Moldovos parlamentas liepos 20 d. posėdyje antruoju svarstymu patvirtino NVS tarpparlamentinės asamblėjos konvencijos denonsavimo projektą. Už tai balsavo 53 deputatai, atstovaujantys PAS.

Pasitraukti iš NVS tarpparlamentinės asamblėjos konvencijos pasiūlė parlamento pirmininkas Igoris Grosu. Pasak jo, „dabartinė NVS tarpparlamentinės asamblėjos politika, tikslai ir sprendimai nebeatitinka Moldovos tikslų ir politikos“. Be to, Moldova tvirtai pasiryžusi laikytis europinio vektoriaus.

Iš viso šiais metais Moldovos parlamentarai denonsavo 22 sutartis, sudarytas su NVS šalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.