A. Navalnas pranešė, kad perkeltas į pataisos darbų koloniją Arktyje jaučiasi „gerai“

Antradienį Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pareiškė, kad jaučiasi „gerai“ po „gana varginančio“ 20 dienų perkėlimo iš kalėjimo į koloniją už poliarinio rato.

A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2023, 11:01 AM, atnaujinta Dec 26, 2023, 12:10 PM

„Nesijaudinkite dėl manęs. Man viskas gerai. Man visiškai palengvėjo, kad pagaliau tai įveikiau“, – parašė jis socialiniame tinkle X ir pridūrė: „Aš vis dar geros nuotaikos, kaip ir dera Kalėdų Seneliui“, turėdamas omenyje savo žieminius drabužius ir barzdą.

JAV valstybės departamentas pareiškė, kad tebėra „labai susirūpinęs dėl A. Navalno gerovės ir jo neteisingo sulaikymo sąlygų“.

A. Navalnas mobilizavo didžiulius antivyriausybinius protestus prieš 2021 m., kai buvo įkalintas, prieš tai išgyvenęs pasikėsinimą jį nužudyti nuodijant. Jis buvo laikomas kolonijoje IK-6 Vladimiro srityje, maždaug už 250 km į rytus nuo Maskvos. Rugpjūtį teismas pratęsė jam skirtą bausmę iki 19 metų dėl kaltinimų ekstremizmu ir nusprendė, kad jis turi būti perkeltas į griežtesnio režimo kalėjimą, kuriame paprastai laikomi ypač pavojingi kaliniai.

A. Navalnas socialiniame tinkle X paskelbė, kad į pataisos darbų koloniją Arktyje atvyko šeštadienį, o pirmadienį jį aplankė advokatas. „Nesitikėjau, kad iki sausio vidurio mane čia kas nors ras“, – parašė jis ir pridūrė dar nesusipažinęs su aplinka ir mažai ką matęs, išskyrus apsnigtą gretimą kamerą, naudojamą kaip kiemas, ir tvorą už lango.

„Deja, šiaurės elnių nėra, bet yra didžiuliai pūkuoti ir labai gražūs aviganiai“, – parašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?