Xi Jinpingas: Kinijos ir Rusijos ryšiai 2023 m. tapo tvirtesni

Sekmadienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, apsikeitęs Naujųjų metų sveikinimais su kolega Vladimiru Putinu, pareiškė, kad 2023 m. Kinijos ir Rusijos ryšių pamatas tapo dar tvirtesnis, pranešė valstybinė žiniasklaida.

V. Putinas ir Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas ir Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-31 13:59

Pekinas ir Maskva yra ištikimos sąjungininkės, jų santykiai dar sustiprėjo Vakarų šalims atsukus Rusijai nugarą dėl jos karinės invazijos į kaimyninę Ukrainą.

Abi šalis sieja ir asmeniniai dviejų lyderių ryšiai, Xi Jinpingas vadina V. Putiną „geru draugu“.

Pasak valstybinio transliuotojo CCTV, apibendrindamas metus Xi Jinpingas sekmadienį sakė V. Putinui, kad „mūsų santykių materialus ir viešosios nuomonės pamatas tapo tvirtesnis“.

„Per šimtmetį nematytų pokyčių ir neramios regioninės bei tarptautinės padėties akivaizdoje Kinijos ir Rusijos santykiai išlaiko sveiką ir stabilią plėtrą ir tvirtai vystosi teisinga kryptimi“, – sakė Xi Jinpingas.

„Mums bendrai vadovaujant, abipusis politinis pasitikėjimas tarp šalių toliau didėja, strateginis koordinavimas tapo glaudesnis, siekiant naujų rezultatų tęsiamas abipusiai naudingas bendradarbiavimas“, – cituojamas Kinijos vadovas.

Xi Jinpingas pabrėžė, kad dvišalės prekybos apimtys viršijo 200 mlrd. dolerių anksčiau nei tikėtasi, Pekinas nekantriai laukia 75-ųjų dvišalių santykių užmezgimo metinių 2024 metais.

Per Rusijos ministro pirmininko Michailo Mišustino vizitą Pekine šį mėnesį Xi Jinpingas sakė, kad glaudūs ryšiai su Maskva yra „strateginis pasirinkimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.