Xi Jinpingas naujametinėje kalboje: Kinija tikrai bus suvienyta

Sekmadienį Naujųjų metų proga kreipdamasis į tautą Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pareiškė, kad Kinija „tikrai bus suvienyta“, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Xi Jinpingo naujametinė kalba.<br>EPA-ELTA nuotr.
Xi Jinpingo naujametinė kalba.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2023, 2:27 PM, atnaujinta Dec 31, 2023, 2:28 PM

„Visus kinus abiejose Taivano sąsiaurio pusėse turėtų sieti bendro tikslo jausmas ir dalyvavimas Kinijos valstybės atjaunėjimo šlovėje“, – citavo Kinijos lyderį valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Xi Jinpingas taip pat sakė, kad šalies ekonomika tapo „atsparesnė ir dinamiškesnė nei anksčiau“.

2023 m. Xi Jinpingas susidūrė su iššūkiais, vadovaudamas šaliai, kurios ekonomika pagal didumą yra antra pasaulyje. Jo administracija stengėsi išlaikyti ekonomikos atsigavimą po varginančios nulinės COVID politikos, kurios prieš metus buvo sparčiai atsisakyta.

Xi Jinpingas sakė, kad 2023 m. ekonomika „atlaikė audrą“ ir tapo „atsparesnė ir dinamiškesnė nei anksčiau“, jo Naujųjų metų kalbą transliavo valstybinis kanalas CCTV.

Kinijos augimą stabdė ir rekordinis jaunimo nedarbas bei nesitraukianti skolų krizė itin svarbiame nekilnojamojo turto sektoriuje.

Sekmadienį paskelbti oficialūs skaičiai rodo, kad gruodį visoje šalyje gamybos nuosmukis paspartėjo, ji traukėsi trečią mėnesį iš eilės. Pasak analitikų, Pekinui gali būti sunku pasiekti užsibrėžtą maždaug 5 proc. metinio augimo tikslą, mažiausią per daugelį metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.