Čekijos prezidentas reikalauja konkrečių žingsnių eurui įsivesti

Čekijos prezidentas Petras Pavelas pirmojoje savo naujametinėje kalboje nuo kadencijos pradžios pasisakė už euro įvedimą šalyje. Atėjo metas pagaliau imtis konkrečių žingsnių, kurie leistų įgyvendinti šį įsipareigojimą, sakė jis pirmadienį. Europos viduryje esančiai šaliai, kuri yra atvira ir į eksportą orientuota ekonomika, bendroji valiuta esą yra „logiška ateitis“.

Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 6:50 PM

62 metų buvęs generalinio štabo vadas P. Pavelas 10,8 mln. gyventojų turinčiai ES ir NATO šaliai vadovauja nuo 2023-iųjų kovo.

Čekija turi savo valiutą kroną. Prieš beveik 20 metų įstojusi į ES, Praha prisiėmė įsipareigojimą įsivesti eurą – tačiau joks terminas nebuvo nustatytas. Premjero Petro Fialo vadovaujama vyriausybė kol kas nesusitarė dėl to, kada šalis galėtų prisijungti prie euro zonos.

Vis dėl to metų sandūroje įsigaliojusi įstatymo pataisa leis įmonėms, kurių didžioji dalis apyvartos gaunama eurais, tvarkyti buhalterinę apskaitą šia valiuta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.