Maroko kariuomenė sulaikė daugiau nei 1 100 Ispaniją pasiekti mėginusių migrantų

Maroko kariuomenė pranešė šalies pakrantės regionuose sulaikiusi daugiau nei 1 000 migrantų, mėginusių išvykti į Ispanijai priklausančias Kanarų salas bei Seutos ir Melijos eksklavus.

Migrantai Ispanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Migrantai Ispanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2024, 4:22 PM, atnaujinta Jan 2, 2024, 4:23 PM

Maroko karališkosios ginkluotosios pajėgos pranešė, kad iš karių, žandarų, karinio jūrų laivyno ir saugumo pajėgų atstovų sudaryti pasienio kontrolės padaliniai nuo praėjusio ketvirtadienio sėkmingai įvykdė neteisėtos imigracijos užkardos operaciją, pridurdamos, kad skirtingų operacijų metu buvo iš viso sulaikyta 1 110 asmenų.

Pranešime nurodoma, kad migrantai yra skirtingų arabų šalių piliečiai, dauguma jų – iš Maroko, Alžyro, Tuniso ir Jemeno.

Be to, Maroko karinis jūrų laivynas netoli Dachlos Vakarų Sacharoje sulaikė du laivus, kuriais daugiau nei 150 migrantų mėgino pasiekti Kanarų salas.

Maroko kariuomenė pranešė, kad tarp migrantų buvo ir tokių, kurie vyko į šiaurinėje Maroko pakrantėje esančias Ispanijai priklausančias Seutos ir Melijos teritorijas.

Netoli šiaurės vakarų Afrikos krantų esančiose Kanarų salose nuo spalio pradžios stebimas ženkliai išaugęs laivais atvykstančių nelegalių migrantų skaičius.

JT pabėgėlių agentūros UNHCR teigimu, salas šiais metais jau pasiekė daugiau nei 38 000 migrantų iš Afrikos.

Organizacija „Caminando Fronteras“ pranešė, kad per pirmąjį 2023 m. pusmetį mažiausiai 778 migrantai žuvo, mėgindami iš Vakarų Afrikos Atlanto vandenynu pasiekti Kanarų salas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.