Laivybos milžinė „Maersk“ po išpuolių neapibrėžtą laikotarpį neplaukios Raudonąja jūra

Danijos laivybos milžinės „Maersk“ konteineriniai laivai neapibrėžtą laikotarpį neplaukios Raudonąja jūra, prieš tai ten įvykus keletui išpuolių, nukreiptų prieš prekybinius laivus.

Laivybos įmonė „Maersk“ po išpuolių pranešė, kad neapibrėžtą laikotarpį neplaukios Raudonąja jūra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laivybos įmonė „Maersk“ po išpuolių pranešė, kad neapibrėžtą laikotarpį neplaukios Raudonąja jūra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-03 11:54

Nors bendrovė prieš tai buvo priėmusi sprendimą stabdyti laivybą paveiktoje vietovėje 48 val. laikotarpiui nuo sekmadienio iki antradienio, laivybos milžinė dabar apsisprendė sustabdyti visą krovinių eismą per Raudonąją jūrą ir Adeno įlanką iki tolesnio pranešimo, sakoma pareiškime, kuris antradienį buvo paskelbtas įmonės tinklalapyje. Kaip teigiama, tais atvejais, kai tai bus naudinga klientams, laivai bus nukreipiami aplink Gerosios Vilties kyšulį Afrikos pietiniame smaigalyje.

Pastarosiomis savaitėmis Raudonojoje jūroje buvo užpulti keli prekybiniai laivai. Šeštadienio vakarą į „Maersk Hangzhou“ krovininį laivą pataikė objektas, laivui prieš tai praplaukus Bab el Mandebo sąsiauriu.

Pasak „Maersk“, laivas iš pradžių galėjo tęsti kelionę, tačiau vėliau prie jo prisiartino keturi laivai, iš kurių buvo paleista ugnis ir buvo mėginama įsilaipinti į krovininį laivą. Su karinio sraigtasparnio ir laivo saugumo komandos pagalba ataka buvo sėkmingai atremta.

Nuo Gazos karo pradžios Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai vis atakuoja Izraelį dronais ir raketomis. Hučiai taip pat griebėsi atakų prieš laivus Raudonojoje jūroje, siekdami neleisti, kad jie keliautų link Izraelio.

Kelios didelės laivybos kompanijos ėmė vengti maršruto per Raudonąją jūrą ir Sueco kanalą. Raudonoji jūra yra vienas svarbiausių pasaulinės prekybos maršrutų, nes jis per Sueco kanalą sujungia Viduržemio jūrą su Indijos vandenynu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.