Padurtas Pietų Korėjos opozicijos lyderis sveiksta

Į kaklą padurtas Pietų Korėjos opozicinės partijos lyderis Lee Jae-myungas sveiksta, bet jį vis dar reikia atidžiai stebėti, kad būtų išvengta komplikacijų, ketvirtadienį pranešė Seulo nacionalinės universitetinės ligoninės gydytojas.

Į kaklą padurtas Pietų Korėjos opozicinės partijos lyderis Lee Jae-myungas sveiksta, bet jį vis dar reikia atidžiai stebėti, kad būtų išvengta komplikacijų, ketvirtadienį pranešė Seulo nacionalinės universitetinės ligoninės gydytojas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Į kaklą padurtas Pietų Korėjos opozicinės partijos lyderis Lee Jae-myungas sveiksta, bet jį vis dar reikia atidžiai stebėti, kad būtų išvengta komplikacijų, ketvirtadienį pranešė Seulo nacionalinės universitetinės ligoninės gydytojas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 9:23 AM

Antradienį pietiniame Busano uostamiestyje prie žurnalistų apsupto Lee prasiveržė rėmėju apsimetęs vyras ir peiliu smogė jam į kairę kaklo pusę. Lee buvo sužeistas į jungo veną ir pirmiausia nuvežtas į ligoninę Busane, o paskui nuskraidintas į sostinę Seulą, ten jam buvo atlikta beveik dvi valandas trukusi operacija.

Pasak ją atlikusio gydytojo, Lee patyrė 1,4 centimetro durtinę žaizdą, buvo perpjautas raumuo. Peilis „perpjovė apie 60 proc. vidinės jungo venos“, – per spaudos konferenciją sakė chirurgas Min Seung-kee. „Tačiau, laimei, nebuvo jokių arterijos, nervų, gerklės ar kvėpavimo takų pažeidimo požymių“, – pridūrė jis.

Partijos lyderis trečiadienį buvo perkeltas iš intensyviosios terapijos skyriaus į bendrąją palatą. Jo Demokratų partija teigė, kad jis galėjo būti nužudytas, jei užpuoliko peilis būtų pataikęs ne į veną, o į arteriją.

Pasak naujienų agentūros „Yonhap“, Busano teismas ketvirtadienį nuspręs dėl prokuratūros išduoto 66 metų įtariamojo arešto orderio. Tai leistų policijai toliau laikyti įtariamąjį suimtą, jis buvo sulaikytas įvykio vietoje.

Pasak Pietų Korėjos žiniasklaidos, užpuolikas, įvardytas tik pavarde Kimas, buvo nekilnojamojo turto agentas Pietų Čungčongo provincijoje, esančioje maždaug už 115 kilometrų į pietus nuo Seulo. Jis patyrė finansinių sunkumų ir septynis mėnesius negalėjo sumokėti už biuro nuomą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.