JAV gynybos sekretorius L. Austinas dar lieka ligoninėje

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, Pentagono duomenimis, ir toliau gydomas ligoninėje – kada jis galėtų būti išrašytas, kol kas nežinoma. L. Austinas sveiksta ir jaučiasi gerai, sakoma pranešime.

L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 9:29 AM

„Jis perkeltas iš intensyvios terapijos skyriaus ir sveiksta privatesnėje ligoninės zonoje“, – pirmadienio vakarą informavo Gynybos departamentas. L. Austinas esą ir toliau turi nusiskundimų, tačiau prognozės yra geros. Pentagonas ir toliau nenurodė, dėl kokių medicininių priežasčių L. Austinas buvo hospitalizuotas.

Pentagono vadovo hospitalizacija sukėlė didelį ažiotažą, nes Gynybos departamentas pradžioje apie tai neskelbė. L. Austinas dėl komplikacijų po ankstesnės operacijos į ligoninę buvo paguldytas pirmąją naujų metų dieną, tačiau departamentas šią informacija pateikė tik praėjusį penktadienį.

Anot pranešimų, pradžioje apie L. Austino hospitalizaciją nebuvo informuotas ir prezidentas Joe Bidenas. L. Austinas šeštadienio vakarą atsiprašė dėl tokios informacinės politikos.

Kelios JAV žiniasklaidos priemonės, įskaitant stotį NBC, prieš tai, remdamosi vyriausybės šaltiniais, pranešė, kad L. Austiną pavaduoti ėmėsi Puerto Rike atostogaujanti jo pavaduotoja Kathleen Hicks.

Pentagonas apie L. Austino hospitalizaciją ne tik informavo labai pavėluotai, bet ir susilaikė nuo detalių. Departamentas neatskleidė, kokia operacija sukėlė komplikacijas ir koks gydymas buvo reikalingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.