JAV Gynybos sekretorius Lloydas Austinas gydosi nuo vėžio: teko gultis ant operacinio stalo

JAV Gynybos sekretorius Lloydas Austinas gydomas nuo prostatos vėžio, teigiama Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro pranešime.

L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 9:56 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 9:57 PM

Pareiškime atskleista, kad vėžys buvo aptiktas gruodžio pradžioje. Gruodžio 22 d. jam atlikta „minimaliai invazinė chirurginė procedūra“, vadinama prostatektomija, skirta vėžiui gydyti.

„Šios procedūros metu jam buvo taikoma bendroji anestezija. Sekretorius L .Austinas po operacijos atsigavo nesunkiai ir kitą rytą grįžo namo. Jo prostatos vėžys buvo aptiktas anksti, ir jo prognozės yra puikios“, – rašoma pareiškime.

Anksčiau nebuvo aišku, ar L. Austinui procedūros metu buvo taikoma anestezija.

Penktadienį paaiškėjus, kad sausio 1 d. jis buvo paguldytas į Walterio Reedo ligoninę ir kelias dienas gydėsi ligoninėje, nepranešęs apie tai visuomenei, Pentagonui kilo daug klausimų. Vėliau buvo pranešta, kad J. Bidenas, aukšto rango nacionalinio saugumo pareigūnai ir net gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks – kuri perėmė J. Austino pareigas – nežinojo apie gynybos sekretoriaus hospitalizaciją iki trijų dienų po to, kai jis buvo paguldytas į ligoninę.

Sausio 1 d. L. Austinas vėl buvo paguldytas į ligoninę dėl komplikacijų, „įskaitant pykinimą, stiprų pilvo, klubų ir kojų skausmą“. Jam buvo nustatyta šlapimo takų infekcija, sakoma pareiškime.

Paskutines aštuonias dienas, kai L. Austinas gydėsi infekciją Walter Reed ligoninėje, jis niekada neprarado sąmonės ir jam nebuvo taikoma bendroji anestezija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.