Prie Graikijos salos nuskendus migrantų valčiai žuvo mažiausiai du žmonės ​

Trečiadienį Egėjo jūroje prie Graikijos Lesbo salos apvirtus valčiai su migrantais žuvo mažiausiai du žmonės, pranešė uosto policija, 32 žmonės buvo išgelbėti. Pripučiama valtis, pradėjusi kelionę iš netoliese esančios Turkijos pakrantės, užplaukė ant seklumos prie uolėtų Agios Georgios krantų, į rytus nuo Lesbo, maždaug 3 val. nakties vietos laiku, stumiama stipraus vėjo. Pasak išgelbėtųjų, valtyje buvo 36 žmonės.

Prie Graikijos salos nuskendus migrantų valčiai žuvo mažiausiai du žmonės .<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Prie Graikijos salos nuskendus migrantų valčiai žuvo mažiausiai du žmonės .<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-10 17:46

Iš pradžių pareigūnai teigė, kad 18 migrantų sugebėjo išlipti iš valties, tačiau dar 16 dingo. Iki trečiadienio popietės 14 dingusių migrantų buvo pastebėti salos pakrantėse, jie sugebėjo išsilaipinti, pranešė pakrančių apsaugos atstovas. Dviejų dingusių žmonių paieška tęsiama.Trečiadienį pakrančių apsaugos patruliniai kateriai negalėjo atlikti paieškos jūroje dėl paskelbto draudimo plaukti esant prastoms oro sąlygoms.

Lesbo sala yra vartai į Europos Sąjungą norintiems patekti migrantams, daugelis jų leidžiasi į pavojingą kelionę jūra. Graikija, padedama Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūros „Frontex“, sustiprino patruliavimą Egėjo jūroje. Birželį prie Pyloso Peloponese apvirto ir nuskendo pusiau sugriuvęs laivas, prigėrė 82 žmonės, šimtai dingo. Keturiasdešimt išgyvenusiųjų iškėlė bylą Graikijos valdžios institucijoms ir kaltina jas nesiėmus tinkamų veiksmų prieš laivui nuskęstant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.